Η καινούργια αλλαγή που ετοιμάζει το Instagram

Ο τρόπος εμφάνισης των posts μας στο Instagram αλλάζει.

Το Instagram φαίνεται να αποκτά κάτι από Facebook σχετικά με το πώς θα εμφανίζονται τα posts μας.

Η νέα λειτουργία, σύμφωνα με το Instagram, είναι υπό δοκιμή, ενώ τα posts, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, δε θα εμφανίζονται με χρονολογική σειρά, αλλά με βάση τα προσωπικά ενδιαφέροντα κάθε χρήστη, εστιάζοντας σε ένα πιο προσωποποιημένο χρονολόγιο αναρτήσεων.

Ένα αλγόριθμος, που θα ενσωματωθεί στο Instagram, θα προσπαθεί να μαντέψει τις δημοσιεύσεις που μας ενδιαφέρουν περισσότερο, λαμβάνοντας υπόψη τις δραστηριότητες με τις οποίες αλληλεπιδρούμε (π.χ. σχόλια και likes που έχουμε αφήσει σε άλλους χρήστες κατά καιρούς) και τη σχέση που έχουμε με άλλους χρήστες αναδιοργανώνοντας βάσει αυτών τη σειρά εμφάνισης των posts.

Σύμφωνα με δηλώσεις του συνιδρυτή του Instagram, Kevin Systrom, στους New York Times αυτό θα γίνει γιατί «οι χρήστες χάνουν κατά μέσο όρο το 70% των δημοσιεύσεων που τους αφορούν». «Ακόμα και η διαφορά ώρας μεταξύ των χωρών παίζει ρόλο στο να χάνουν οι χρήστες όσα τους ενδιαφέρουν» , τονίζει ο έταιρος ιδρυτής Mike Krieger.

Έτσι με αυτή μέθοδο, που θυμίζει αρκετά Facebook, οι χρήστες θα μπορούν να δουν το 30% των posts που θα τους ενδιαφέρουν πραγματικά.

Όπως αναφέρει το «The Verge», η νέα αλλαγή που θα αναδιοργανώσει τα χρονολόγια των χρηστών θα δοκιμαστεί αρχικά σε μονοψήφιο ποσοστό χρηστών και στη συνέχεια, αν αποδειχθεί, πως είναι επιτυχής, θα εφαρμοστεί παγκοσμίως.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ