Το Facebook θα ειδοποιεί αν κάποιος αντιγράφει το προφίλ σας

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο προσπαθεί να εξαλείψει τα ψεύτικα προφίλ.

Το τελευταίο καιρό, στα κοινωνικά δίκτυα, έχουμε αυξημένα κρούσματα από ψεύτικους λογαριασμούς, που δεν ανήκουν σε αυτούς στους οποίους αναφέρονται.

Πολλοί χρησιμοποιούν φωτογραφίες και ονόματα άλλων χρηστών και έτσι το Facebook αποφάσισε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με ένα νέο εργαλείο.

Το Facebook ετοιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό, το οποίο θα ενημερώνει τους χρήστες αν κάποιος άλλος χρησιμοποιεί τα προσωπικά τους στοιχεία, όπως φωτογραφίες και ονόματα για να φτιάξει ένα άλλο ίδιο λογαριασμό.

Το εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με αυτό τον τρόπο, θα μπορεί να ανιχνεύσει αν υπάρχει και αλλού μια φωτογραφία ενός χρήστη και έτσι θα μπορεί να ειδοποιεί τον ενδιαφερόμενο σχετικά με το ψεύτικό προφίλ που δημιουργήθηκε εις βάρος του.

Ακολούθως, το Facebook θα ζητάει εξακρίβωση στοιχείων, δηλαδή αν το εν λόγω προφίλ έκλεψε τα προσωπικά στοιχεία κάποιου ή αν ανήκει σε κάποιο άλλον. Έτσι, τα προφίλ που θα είναι αντιγραφές θα ελέγχονται χειροκίνητα από τους εργαζομένους στο Facebook που θα έχουν αναλάβει αυτό το κομμάτι.

Οι δοκιμές του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2015 και έχει καλύψει το 75% των χρηστών σε όλο τον κόσμο και σχεδιάζει να επεκτείνει τη διαθεσιμότητα του στο μέλλον.

Η εταιρία προσπαθεί πάρα πολλά χρόνια να επιλύσει το πρόβλημα πλαστοπροσωπίας και της κλοπής προσωπικών δεδομένων. Παρ’ όλα αυτά, το φαινόμενο δεν έχει καταπολεμηθεί πλήρως ακόμα.

Προς επίλυση αυτού του ζητήματος, το Facebook ζήτησε από τους χρήστες να μην χρησιμοποιούν ψευδώνυμα, αλλά να βάζουν το αληθινό τους όνομα στο προφίλ τους.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ