«Ήρτεν η ώρα μας».. Eurovision 2016

Προκριθήκαμε και «ήρτεν η ώρα μας» να αποδείξουμε στην Ευρώπη ότι αξίζουμε μια καλή θέση στο μεγάλο τελικό!

Και ναι περάσαμε στο μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Απίστευτο; Θα έλεγα πώς όχι γιατί το τραγούδι μας είναι εξαιρετικό.

Χθες «ροκάραμε» και πραγματικά «σείστηκε» ολόκληρη η Ευρώπη. Οι Minus One έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στη σκηνή, με τους ίδιους κλεισμένους σε κλουβιά να ερμηνεύουν με το δικό τους τρόπο το «Alter Ego». Όταν τελείωσαν το κατάμεστο στάδιο στη Σουηδική πρωτεύουσα τους αποθέωσε και όχι άδικα βέβαια.

Το μεγάλο φαβορί, όμως, για το τελικό του Σαββάτου παραμένει η Ρωσία. Η φαντασμαγορική εμφάνιση της Ρωσίας είχε άρωμα Ελλάδας και κατέπληξε τα πλήθη. Ο Sergey Lazarev ερμήνευσε το «You are my only one», τη μουσική του οποίου υπογράφει ο Δημήτρης Κοντόπουλος και τη χορογραφία και τα εφέ ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Ο Sergey να σας ενημερώσουμε ότι είναι πολύ γνωστός τραγουδιστής, ηθοποιός και παρουσιαστής και έχει χιλιάδες fans σε όλο τον κόσμο. Τα προγνωστικά αναφέρουν ότι ίσως να είναι και ο νικητής της φετινής Eurovision.

Ακόμα μια χώρα, όμως, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά. H Ελλάδα με τους Argo δεν κέρδισε μια θέση στο φινάλε του Σαββάτου και κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ 12 συνεχόμενων χρόνων πρόκρισης, αφού μετά από τόσα χρόνια έμεινε εκτός τελικού. Παρόλα αυτά, τα εφέ και η χορογραφία που χρησιμοποίησε η ελληνική συμμετοχή ήταν αρκετά εντυπωσιακά, ενώ ταίριαζαν σε αυτό το ποντιακό hip-hop στυλ που χρησιμοποίησαν. Δυστυχώς, όμως, δεν εντυπωσίασαν την Ευρώπη. Αν και το BBC, έριξε και το «καρφάκι» του σχετικά με την Ελληνική συμμετοχή, κάνοντας ένα ειρωνικό σχόλιο για τις στιλιστικές επιλογές των εκπροσώπων της Ελλάδας, το οποίο μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως.

Επίσης, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και σε μια άλλη συμμετοχή που μας έκανε εντύπωση και βεβαίως, αυτή είναι η Μάλτα. Εκτός του ότι είναι μια εξαιρετική συμμετοχή, η Ira Losco, η εκπρόσωπος της Μάλτας γεμίζει φωνητικά τη σκηνή με την επιβλητική της παρουσία. Είναι ένα πάρα πολύ ωραίο τραγούδι και έπρεπε να πάρει μια θέση στο τελικό. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πώς η Ira είναι έγκυος. Περιμένει το πρώτο της παιδάκι από το σύντροφο της Sean Gravina και από ότι φαίνεται η εγκυμοσύνη της έφερε γούρι!

Οι χώρες που πέρασαν στο τελικό, εκτός από τις Big Five που έτσι κι αλλιώς έχουν το εισιτήριο για το Σάββατο, είναι (κάντε κλικ για να δείτε τα τραγούδια):

Αζερμπαϊτζάν

Ρωσία

Ολλανδία

Ουγγαρία

Κροατία

Αυστρία

Αρμενία

Δημοκρατία της Τσεχίας

Κύπρος

Μάλτα

Καλή μας επιτυχία, λοιπόν!

We will #rock the stage!

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ