Έρευνα – Τι συμβαίνει όταν σταματήσουμε να φοράμε τακούνια

Τα τακούνια θεωρούνται απαραίτητo αξεσουάρ για μια γυναικεία εμφάνιση. παρ’ όλα αυτά, μερικές φορές θεωρούνται και ανυπόφορα.

Ένα ζευγάρι τακούνια μπορεί να αποθεώσει την εμφάνιση μιας γυναίκας και να την κάνουν να φαίνεται πιο εντυπωσιακή. Σε μερικές γυναίκες, κιόλας, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας τους, καθώς τους είναι απαραίτητα ακόμα και στην δουλειά.

Επειδή συνήθως, ένα νόμισμα έχει δύο όψεις, παρ’ όλη τη θηλυκή πλευρά που σου προσφέρουν, τα τακούνια, μερικές φορές μπορούν να σε κάνουν να νιώθεις ότι πατάς πάνω σε καρφιά στα πρώτα 10 λεπτά κιόλας.

Εμείς ψάξαμε και σας βρήκαμε το τι θα συμβεί αν σταματήσουμε να φοράμε τακούνια, ιδιαίτερα αν τα έχουμε εντάξει στη καθημερινότητα μας.

1) Τα πόδια πονάνε λιγότερο αλλά οι φτέρνες περισσότερο.

Αυτό γίνεται γιατί όταν φοράμε τακούνια για πολύ καιρό, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μικρύνουν τους Αχίλλειους τένοντες και μπορεί να περάσει ένα μικρό διάστημα (ανάλογα με το πόσο συχνά τα φοράμε) μέχρι να γυρίσουν στο κανονικό τους μέγεθος, όπου και ο πόνος θα περάσει.

2) Ο πόνος στην πλάτη υποχωρεί.

Το σώμα μας πάντα φαίνεται πιο ωραίο με ψηλοτάκουνα. Μας χαρίζουν έξτρα ύψος και αυτό κάνει τη λεκάνη να μετακινείται και να ορθώνεται προς τα πίσω. Έτσι, ασκείται πίεση στην οσφυϊκή περιοχή της σπονδυλικής στήλης. Γι’ αυτό, άλλωστε μας πονάει και η πλάτη μας.

3) Τα πόδια δείχνουν καλύτερα γυμνά.

Οι μυτερές, αλλά και η στρογγυλές γόβες προκαλούν πρόβλημα στα πόδια. Μπορεί να προκαλέσουν κάλλους, αλλά και να κάνουν τα νύχια να μεγαλώνουν εσωτερικά του δέρματος. Όταν ξεκινήσουμε να φοράμε παπούτσια με μεγαλύτερη επιφάνεια μπροστά, οι κάλοι θα εξαφανιστούν από την πρώτη εβδομάδα κιόλας.

4) Θα αποκτήσουμε καλύτερη ισορροπία Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2016, έδειξε πώς να φοράμε συνεχώς ψηλοτάκουνα τότε αυτό μπορεί να προκαλέσει έλλειψη ισορροπίας μεταξύ των μυών που βρίσκονται γύρω από τους αστραγάλους μας. Αν, όμως, φοράμε sneakers θα έχουμε περισσότερη ισορροπία και σταθερότητα.

5) Τα πόδια μας θα φαίνονται πιο κοντά.

Στην πραγματικότητα, όμως, θα γίνουν πιο μακριά. Σύμφωνα με έρευνες, όταν οι γυναίκες φοράνε αρκετά συχνά τακούνια τείνουν να έχουν μικρότερους μυς στις γάμπες εξαιτίας της πίεσης που ασκείται στις φτέρνες. Παρ’ όλα αυτά, μην αγχώνεστε, γιατί ένας συνδυασμός από άνετα παπούτσια θα βοηθήσουν τα πόδια να γυρίσουν στο κανονικό τους μέγεθος.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ