Σημαντική συμφωνία για τράπεζα κύπρου.

Την πώληση ενός ακόμα σημαντικού ακινήτου που είχε περάσει στον έλεγχό της μετά την κατάρρευση των υπεραγορών Ορφανίδης, πέτυχε η REMU, η Μονάδα Διαχείρισης Ακινήτων της Τράπεζας Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Insider, η τράπεζα κατάφερε να διαθέσει την πρώην υπεραγορά Ορφανίδης πλησίον του κόμβου Πολεμιδιών στη Λεμεσό.

Μέρος του κτιρίου, και συγκεκριμένα τον όροφο και περίπου το 1/3 του ισογείου, αγόρασε η ελληνική εταιρεία Jumbo.

H Jumbo ήδη χρησιμοποιεί τον όροφο ως δικό της κατάστημα ενώ το χώρο που απέκτησε στο ισόγειο θα τον ενοικιάσει σε γνωστά καταστήματα που ήδη δραστηριοποιούνται στο νησί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ενδιαφέρον έχουν ήδη επιδείξει γνωστές εταιρείες από το χώρο του εμπορίου οι οποίες διαβλέπουν την σχετική προοπτική που μπορεί να δημιουργηθεί.

Όσον αφορά τον υπόλοιπο χώρο στο ισόγειο, έχει αγοραστεί από τις υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ οι οποίες θα δημιουργήσουν εκεί τη νέα τους υπεραγορά, η οποία υπολογίζεται να λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2019.

Πρόκειται για ακόμα μία επεκτατική κίνηση της γνωστής αλυσίδας, η οποία δεν είναι η πρώτη που γίνεται μέσω απόκτησης μίας πρώην υπεραγοράς Ορφανίδης.

Εξελίξεις όμως υπήρξαν και σε σχέση με τον παραπλήσιο χώρο, που φιλοξενεί το γνωστό εστιατόριο McDonalds.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο χώρος ανήκε προσωπικά στον Χρήστο Ορφανίδη, ιδρυτή των υπεραγορών Ορφανίδης, αλλά πρόσφατα πέρασε στην ιδιοκτησία της Τράπεζας Κύπρου μέσω της διαδικασίας αναδιάρθρωσης χρεών.

Η τράπεζα με τη σειρά της διέθεσε το ακίνητο στην εταιρεία Family Restaurants Andreou Co., την εταιρεία που έχει τα δικαιώματα των McDonalds στην κυπριακή αγορά, και η οποία πλέον έχει την κυριότητα του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται ένα από τα μεγαλύτερα της καταστήματα.