Πετρίδης : Η Πάφος έχει πολύ σημαντικό μερίδιο συνεισφοράς στην ανάπτυξη.

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική συνέλευση του ΕΒΕ Πάφου , στη παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και του προέδρου του ΚΕΒΕ.

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης ανέφερε ότι η Πάφος έχει πολύ σημαντικό μερίδιο συνεισφοράς στην ανάπτυξη, στην μείωση της ανεργίας και στην έξοδο από την κρίση.

Μαζί με την κυβέρνηση συνέχισε, ο επιχειρηματικός, εμπορικός και βιομηχανικός κόσμος έχει συνεισφέρει τα μέγιστα με τις δικές του πρωτοβουλίες με τα δικά του επιχειρηματικά ρίσκα και με την δημιουργικότητα που τον διακατέχει που έφερε και καινούργιες αναπτύξεις και νέες μεικτές αναπτύξεις που διαφοροποίησαν το προϊόν.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι ούτε η Κυβέρνηση μπορούσε να προχωρήσει μόνη της, αλλά ούτε ο επιχειρηματικός κόσμος και οι τοπικές κοινωνίες θα μπορούσαν να προχωρήσουν μόνες τους.

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή με πολεοδομικά κίνητρα, με φορολογικά κίνητρα και με σημαντικά κονδύλια που διέθεσε για σημαντικά έργα υποδομής στην Πάφο, έχουν καταστήσει την περιοχή της Επαρχίας Πάφου μια ατμομηχανή ανάπτυξης . Δεσμεύτηκε τέλος πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό της Πάφου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ανδρέας Δημητριάδης, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην έκθεση πεπραγμένων και στις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου.

Ανέλυσε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Επαρχίας Πάφου και κατέθεσε τις εισηγήσεις του Επιμελητηρίου για την επίλυση τους.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στα εκκρεμούντα έργα υποδομής και ανάπτυξης, καθώς και σε άλλες ενέργειες που απαιτούνται να υλοποιηθούν για να επανέλθει η Επαρχία Πάφου σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε στα υπό εξέλιξη σημαντικά έργα υποδομής. Για την Μαρίνα της Πάφου, είπε πως θα κριθεί σύντομα άγονη και θα πρέπει να επικαιροποιηθεί και να επαναπροκηρυχθεί .

Αναφέρθηκε επίσης στην προβλήτα που προωθείται στην Πάφο, για την οποία το Υπουργείο Μεταφορών και Έργων τους ζήτησε όπως προχωρήσουν με την ετοιμασία τεχνοοικονομικής μελέτης για τον προσδιορισμό των κινήτρων που πρέπει να δώσει το Κράτοςμ ώστε το έργο να μπορεί να καταστεί οικονομικά βιώσιμο και να μπορεί να αναληφθεί από τον ιδιωτικό τομέα.

Ακόμη αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα υποδομής που εκκρεμούν και μερικά εκ των οποίων έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν, όπως είναι ο υπεραστικός δρόμος Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς.

Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε ότι μεγάλη εκκρεμότητα υπάρχει στην διασύνδεση του δρόμου αεροδρομίου Πάφου με τον δρόμο Τάφοι των Βασιλέων και την Μαρίνα ή τον Κόλπο των Κοραλλίων.

Ακολούθως αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της επέκτασης του αεροδρομίου Πάφου, αφού το αεροδρόμιο λειτουργεί στα όρια των δυνατοτήτων του.

Ενδεικτικά ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου ανέφερε ότι στο αεροδρόμιο Πάφου αυτή την στιγμή εκτελούνται 206 πτήσεις εβδομαδιαίως με μια ανοδική τάση, εκτιμώντας πως θα πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα για την αύξηση της δυναμικότητας του.