Δεν υπάρχουν γυναικολόγοι

Το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης γυναικολόγων στην κλινική εγκύων του νοσοκομείου Πάφου εγείρει ο δημοτικός σύμβουλος Βάσος Δημητρίου.

Ο κ.Δημητριου σε πρόσφατη επίσκεψη του στο νοσοκομείο Πάφου έγινε δέκτης σοβαρών καταγγελιών , όπως επισημαίνει, για την έλλειψη ιατρών ειδικότητας γυναικολόγου με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός κυοφορούντων γυναικών να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της παρουσίας ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΙΑΤΡΩΝ.

Είναι γνωστόν , ανέφερε ο Βάσος Δημητρίου ότι μετά την πρόσφατη απομάκρυνση μιας Γυναικολόγου, έχει επιπλέον τεθεί σε διαθεσιμότητα ακόμα ένας Γυναικολόγος Ιατρός.

Αποτέλεσμα τούτου, οι δυο μόνο ιατροί να δέχονται καθημερινώς δεκάδες εγκυμονούσες και όλη αυτή η πίεση των ιατρών θα αποβεί σε βάρος της έγκαιρης και σωστής παρακολούθησης των κυοφορούντων γυναικών, σημείωσε ο δημοτικός σύμβουλος της ΕΔΕΚ.

Το όλο θέμα θα πρέπει να τεθεί επιτακτικά από τις αρχές του νοσοκομείου Πάφου προς το αρμόδιο υπουργείο , τονίζει, ώστε να ενισχυθεί άμεσα η Γυναικολογική μονάδα του Νοσοκομείου με δυο επιπλέον Γυναικολόγους Ιατρούς.

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι οι Βουλευτές της Πάφου θα θέσουν το όλο θέμα στην αρμόδια Κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής ώστε το αρμόδιο υπουργείο του κράτους να το θέσει σε προτεραιότητα.

Από πλευράς του υπουργείου υγείας τονίζεται ότι ήδη οι υπηρεσίες του υπουργείου έχουν δρομολογήσει την άμεση πρόσληψη ενός ακόμη γυναικολόγου για το νοσοκομείο Πάφου.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ