Μπήκαν οι βάσεις

Οι εκπρόσωποι 22 Παφιτικων εταιρειών που μετείχαν στην αποστολή στο Αμμάν έθεσαν τις βάσεις προκειμένου να συναφθουν συμφωνίες στους τομείς των κατασκευών, του τουρισμού και του εμπορίου δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης.

Ο κ.Δημητριαδης ανέφερε ότι οι 45 επιχειρηματίες από τις 22 αυτές εταιρείες που καλύπτουν όλους σχεδόν τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας είχαν την ευκαιρία τόσο για απευθείας επαφές με αντίστοιχες εταιρείες στην Ιορδανία όσο και με το ίδιο το επιμελητήριο της χώρας.

Είπε ακόμη ότι πέραν των επαφών αυτών υπήρξαν οι συναντήσεις και η υπογραφή μνημονίου συναντηληψης με το Ιορδανικό επιμελητήριο πέραν της αδελφοποίησης των δυο δήμων και των συναντήσεων στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο του προέδρου Αναστασιάδη με τον Βασιλιά της Ιορδανίας και την κυβέρνηση της χώρας.

Ο Ανδρέας Δημητριάδης ανέφερε ότι από πλευράς του Ιορδανού υπουργού τουρισμού υποβλήθηκε συγκεκριμένη πρόταση για δρομολόγηση πτήσεων από το Αμμάν στην Πάφο και την ταυτόχρονη σύμπραξη σε προγράμματα τουρισμού για εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος των δυο χωρών.

Η Ιορδανία έχει πρόσφατα υπογράψει σημαντική συμφωνία με την Κίνα και θα την εξυπηρετούσε αφάνταστα είπε να περιλαμβάνεται στο τουριστικό πακέτο των Κινέζων εκτός από την Ιορδανία και η Κύπρος.

Υπήρξε επίσης ενδιαφέρον για εξαγωγές γαλακτοκομικών προϊόντων από την Κύπρο προς την Ιορδανία αλλά και για συνεργασία σε πολλούς άλλους τομείς όπως ο τομέας των οικοδομών και της παραθεριστικής κατοικίας.

Ενδιαφέρον έχουν επιδείξει επίσης 4 μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες της Ιορδανίας για δημιουργία εργοστασίου στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Πάφο.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ