Να ψηφιστεί ρεαλιστικός προϋπολογισμός

Υπέρ της ψήφισης ενός ρεαλιστικού και σφικτού προϋπολογισμού στον δήμο Πάφου ταχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Πολυς Πολυδώρου ο οποίος διαφωνεί με την άποψη που εκφράζουν ορισμένα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ότι θα πρέπει να καλυφτούν πιθανά ελλείμματα με δανεισμό όπως είπε.

Ο δήμος Πάφου δεν είναι υπερδανεισμένος ,ανέφερε, και πάρα τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι θα έχει οποιοδήποτε οικονομικό πρόβλημα στο μέλλον.

Δύσκολα πάντως, είπε, μπορούν να εξευρεθούν πόροι από δάνεια.

Για το ίδιο θέμα το μέλος της διαχειριστικής επιτροπής του δήμου Πάφου Πίτσα Παπαδοπούλου ανέφερε ότι ο δήμος Πάφου τα τελευταία χρόνια κατάφερε μέσα από μια συνετή προσπάθεια να νοικοκυρέψει τα οικονομικά του παρά τα απρόοπτα που υπήρξαν και παρά το γεγονός ότι πρόεκυψαν ορισμένες φορές απαιτήσεις μέσω των δικαστηρίων που δεν είχαν υπολογιστεί.

Η Πίτσα Παπαδοπούλου είπε ότι τα τελευταία δυο χρόνια ήταν αδύνατος ο δανεισμός που θα επέτρεπε την εκτέλεση αναπτυξιακών έργων.

Όμως τώρα ο δήμος θα πρέπει και να ωριμάσει έργα και να εκτελέσει έργα όπως ανέφερε ενόψει και της πολιτιστικής πρωτεύουσας.

Η Πίτσα Παπαδοπούλου αναγνώρισε ότι υπάρχει έδαφος για καλύτερη διαχείριση εσόδων του δήμου ενώ τόνισε ότι θα καταβληθεί και φέτος προσπάθεια για μείωση των εξόδων σε όλες τις επιτροπές.

Η προσπάθεια κατέληξε είναι να μπορέσει ο δήμος μέσω του τακτικού προϋπολογισμού και των εξοικονομήσεων που θα γίνουν να μπορέσει να χρηματοδοτήσει κάποια έργα.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ