Δεν στέλνουν βοηθούς στην Γιολου

Την έντονη αντίδραση των οργανωμένων γονιών του περιφερειακού δημοτικού σχολείου Γιολους αλλά και της σχολικής εφορείας της κοινότητας προκαλεί απόφαση των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας για περικοπές στην εργοδοτηση σχολικών βοηθών για την σχολική χρονιά 2013-2014.

Ο Ευγένιος Νεοφύτου μέλος του κοινοτικού συμβουλίου και της σχολικής εφορείας της κοινότητας δήλωσε ότι από αυτή την χρονιά αναμένονται στο νηπιαγωγείο της κοινότητας τριών παιδιών που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Τα δυο από τα τρία παιδιά είναι δίδυμα.

Και ενώ αρχικά είχε ενημερωθεί η σχολική εφορεία και η διευθύντρια του σχολείου να προχωρήσουν την διαδικασία για την πρόσληψη σχολικών συνοδών το Υπουργείο απάντησε ότι θα έπρεπε να προσληφτούν μόνο δυο βοηθοί για να εξυπηρετούν και τα τρία παιδιά. Ο Ευγένιος Νεοφύτου ανέφερε ότι στην διαμαρτυρία της κοινότητας η διεύθυνση ειδικής εκπαίδευσης απάντησε ότι λόγο των οικονομικών προβλημάτων μόνο μια βοηθό τελικά μπορεί να εργοδοτησει και για τα τρία παιδιά.

Η κοινότητα είναι ανάστατη, τόνισε ο Ευγένιος Νεοφύτου. Η πολιτεία έχει τρόπους να κάνει εξοικονομήσεις ,ανέφερε, και δεν είναι σωστό να προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα σε βάρος αυτών των παιδιών.

Οι γονείς και η κοινότητα θα αντιδράσουν έντονα ,προειδοποίησε λαμβάνοντας δυναμικά μέτρα από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ