Στις Κεντρικές το «μέλος μυστικών υπηρεσιών».

Ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε στον 61χρονο που συστηνόταν ως σύμβουλος του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και εξαπατούσε τον κόσμο, λαμβάνοντας, υποσχόμενος διάφορα ρουσφέτια.

Ο 61χρονος παραδέχθηκε συνολικά πέντε κατηγορίες απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, ενώ κατά την επιμέτρηση της ποινής λήφθηκαν υπόψη άλλες δύο παρόμοιες υποθέσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης, τα αδικήματα διαπράχθηκαν κατά τα έτη 2016-2019 στην Λάρνακα και Ελεύθερη Αμμόχωστο, με τον 61χρονος να αποσπάς από ανυποψίαστους πολίτες το συνολικό ποσό των 35 χιλιάδων ευρώ.

Ο κατηγορούμενος, παρουσιαζόταν είτε ως μέλος των μυστικών υπηρεσιών του Προεδρικού, είτε ως σύμβουλος του Νίκου Αναστασιάδη, τάζοντας τους διάφορα ρουσφέτια.

Μάλιστα, σε μία περίπτωση, όπως γράφει ο Πολίτης, απέσπασε το ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ, ώστε να διευθετήσει τη μεταφορά καρκινοπαθούς στο εξωτερικό για θεραπεία.

Σε άλλη περίπτωση, ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο όπου είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, ξεγέλασε νοσοκόμα και τον σύζυγο της, λαμβάνοντας από αυτούς το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ, ώστε να βοηθήσει την κόρη τους να εξασφαλίσει δουλειά στο δημόσιο.

Στον 61χρονο επιβλήθηκε άμεση ποινή φυλάκισης δύο ετών.