Πολιτιστική Ατζέντα Σάββατο.

H καρδιά των φίλων της καλαθόσφαιρας χτυπά δυνατά το Σαββατοκυρίακο για το OPAP Paphos 3x3 2022.

Η 3on3 Cyprus LTD σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Πάφου διοργανώνουν το 2ο OPAP Paphos 3x3 στο μαγευτικό χώρο της πλατείας του Μεσαιωνικού κάστρου που βρίσκεται στο λιμανάκι της πόλης.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναγωνιστούν σε συνολικά πέντε κατηγορίες.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν τοΣάββατο στις 3:30 το απόγευμα και θα ολοκληρωθούν τη Κυριακή στις 7:30 το απόγευμα.

Ομαδική έκθεση από έργα Κυπρίων ζωγράφων εμπνευσμένα από το ερωτικό ποίημα 'Ανεράδα' του εθνικού ποιητή της Κύπρου, Βασίλη Μιχαηλίδη παρουσιάζονται στο κέντρο τεχνών Third Space στη Πάφο.

Τα εγκαίνια θα τελεστούν στις 7:30 το απόγευμα από τον Δρ. Κυριάκο Ιωάννου, Νεοελληνιστή, Μεταδιδακτορικό ερευνητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Θα ακολουθήσει ομιλία από τον Δρ. Ιωάννου με τίτλο ‘Σκέψεις και απόψεις για την ερωτική «Ανεράδα» του Βασίλη Μιχαηλίδη’.

Θα ακολουθήσει μουσική πρόγραμμα.

Οι The Steamers Πάφου διοργανώνουν ημέρα γνωριμίας και παρουσίασης όλων των εργαστηρίων τους στο Πολυκέντρο Νεολαίας Πάφου μεταξύ 4 με 6 το απόγευμα.

Εγκαινιάζεται στις 5:00 το απόγευμα στο Κυπριακό Κολλέγιο Καλών Τεχνών, δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Στεφάνου στη Λέμπα, στην Πάφο, ομαδική έκθεση με τίτλο What Remains.

Με βάση τη Έξι καλλιτέχνες μοιράζονται τα ευρήματά τους και την ενασχόλησή τους με την πλούσια ιστορία και τη χλωρίδα και την πανίδα της Κύπρου.

Μία από τις πιο φημισμένες κοινότητες για τα κεράσια της, ο Πεδουλάς, διοργανώνει το Σαββατοκυρίακο το 4ο φεστιβάλ κερασιού.

Στο Φεστιβάλ πέρα από τα κεράσια του χωριού, θα υπάρχουν μουσική, χορός, τραγούδι, φαγητό, ποτό καθώς και έκθεση παραδοσιακών προϊόντων του χωριού.

Το φεστιβάλ διοργανώνουν το Κοινοτικό Συμβούλιο Πεδουλά και ο Σύνδεσμος Αποδήμων και Φίλων Πεδουλά.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Η Cyprus Wine Consortium σας προσκαλεί στην 1η Έκθεση της, ΑΝΤΑΜΩΜΑ, η οποία λαμβάνει χώρα στο Ceti Locale στη Λεμεσό μεταξύ 2 με 7 το απόγευμα.

Το Ανοικτό Σχολείο του Δήμου Λεμεσού προσκαλεί το κοινό στις 6 το απόγευμα στο Μόλο Λεμεσού για την παρουσίαση των προγραμμάτων και δραστηριοτήτων που προσφέρθηκαν κατά την σχολική χρονιά 2021 – 2022.

Το Θέατρο Έργο παρουσιάζει "Το παράπονο του Ποσειδώνα’’, το εντυπωσιακό show των Roberto Braham, Μαρίνας Κατσαρή και Βαγγέλη Γέττου, με μεγάλες φορετές κούκλες και ζωντανή μουσική.

Η παράσταση κουκλοθεάτρου θα ταξιδέψει στην Αγία Νάπα, στις 7:30 το απόγευμα στο Μουσείο Θάλασσας.

Είσοδος ελεύθερη.

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου εγκαινιάζει τη φετινή καλοκαιρινή θεατρική περίοδο με την κωμωδία του αξεπέραστου συγγραφικού δίδυμου Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες, η οποία θα ταξιδέψει σε όλο το νησί για να ψυχαγωγήσει και να διασκεδάσει τους θεατές που θα την παρακολουθήσουν, ενώ το φθινόπωρο θα συνεχίσει την περιοδεία της σε δήμους και κοινότητες.

Παράσταση θα δοθεί στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Κηποθέατρο στη Λεμεσό.

H Make it Productions παρουσιάζει την πρεμιέρα της κωμικής θεατρικής παράστασης «Ο φίλος μου, ο Λευτεράκης» στις 9 στο Αμφιθέατρο Ιδαλίου στη Λευκωσία.

Η θρυλική κωμωδία του 1963 ζωντανεύει επί σκηνής με πρωταγωνιστές τους Μάριο Δημητρίου, Κούλη Νικολάου, Αστερώ Κυπριανού, Ιωάννα Λαμπροπουλου, Δημήτρη Δημήτριου και Σάββα Μενοίκου.

GUEST STAR η Σοφία Βογιατζάκη!

Το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» θέλοντας να τιμήσει τον λαϊκό ποιητή της Κύπρου Παύλο Λιασίδη και με αφορμή τον επετειακό χαρακτήρα από τα 120 χρόνια γέννησης του, ανεβάζει για την καλοκαιρινή και φθινοπωρινή περίοδο το ποιητικό του έργο «Αγάπη Νικητής».

Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 8:30 στο Θέατρο Σκάλα στη Λάρνακα.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με δημοφιλή κλασικά κομμάτια με άρωμα Ισπανίας και Ιταλίας καθώς και κυπριακά παραδοσιακά τραγούδια.

Στις 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία Πλατρών.