
Δεν πρέπει να επαναπαυθούν οι πολίτες
- Published Date

Οι πολίτες δεν θα πρέπει να επαναπαυθούν στις διεργασίες της βουλής αναφορικά με τις ρήτρες των τραπεζών αλλά θα πρέπει να κινηθούν άμεσα και να προχωρήσουν σε αναδιαρθρώσεις των δανείων τους δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών Κώστας Μελάς.
Ο κ. Μελάς είπε ότι αρκετοί πολίτες έχουν τη λανθασμένη εντύπωση ότι η Βουλή θα επιλύσει τα προβλήματα που έχουν με τα δάνειά τους κάτι το οποίο δεν ισχύει και γι αυτό το λόγο θα πρέπει η ίδιοι να κινηθούν και να ενδιαφερθούν στο να προχωρήσουν σε συμφωνίες με τα τραπεζικά ιδρύματα ή ακόμη να επωφεληθούν από το νέο σχέδιο που έχουν ξεκινήσει οι τράπεζες και αφορά την απορρόφηση του ακινήτου από την τράπεζα με στόχο την εξόφληση του δανείου.
Ο κ. Μελάς είπε ότι το νομοσχέδιο που αφορά τις καταχρηστικές ρήτρες των τραπεζών θα περάσει, ενώ σχολιάζοντας δήλωση του Βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων σύμφωνα με την οποία εκφράστηκε η ανησυχία για αναπομπή του νομοσχεδίου εξέφρασε την εκτίμηση ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει.
Το μόνο που μπορεί να συμβεί είπε ο κ. Μελάς είναι ο ΠΤΔ να αναπέμψει το νομοσχέδιο περί τοκογλυφίας. Παρόλα αυτά κατέληξε θα είναι ολίσθημα του ΠΤΔ εάν γίνει αναπομπή και εμείς ως σύνδεσμος θα αντιδράσουμε έντονα λαμβάνοντας μέτρα.
ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ