Να προστατευτούν οι πολύτεκνες οικογένειες

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων προς την κυβέρνηση να προστατεύσει το μεγαλύτερο περιουσιακό της στοιχείο που είναι η πολύτεκνη οικογένεια δήλωσε ο νέο – εκλεγής πρόεδρος της Οργάνωσης Ντίνος Ολυμπίου.

Ο κ. Ολυμπίου επεσήμανε ότι το δημογραφικό πρόβλημα της Κύπρου είναι τεράστιο κατατάσσοντας την χώρα μας στον πάτο της λίστας των χωρών που υποφέρουν από υπογεννητικότητα ενώ η οικονομική κρίση περιόρισε σε 50% προς τα κάτω τον αριθμό των πολύτεκνων οικογενειών.

Το επίδομα πολύτεκνης μητέρας, το οποίο ήταν περισσότερο μια ηθική επιβράβευση, παρά οικονομική αποθάρρυνε τις γυναίκες να γεννούν περισσότερα παιδιά με αποτέλεσμα ο δείκτης γονιμότητας της Κύπρου να βρίσκεται σήμερα στο 1,3% σε σύγκριση με 3,3% που υπάρχει στα κατεχόμενα.

Ο κ. Ολυμπίου τόνισε ότι εάν συνεχίσει αυτή η κατάσταση θα γίνουμε μειονότητα μέσα στη χώρα μας ενώ τόνισε επίσης ότι δεν μπορεί να ανακάμψει η πραγματική οικονομία όταν οι νέοι μας μεταναστεύουν και δημιουργούν οικογένειες στο εξωτερικό.

Καταλήγοντας ο κ. Ολυμπίου δήλωσε ότι στόχος της Οργάνωσης Πολυτέκνων είναι η συσπείρωση και η έναρξη μιας δυναμικής εκστρατείας ενημέρωσης των κομμάτων και της Κυβέρνησης για τους λόγους που θα πρέπει χωρίς καθυστέρηση να αποκαταστήσουν σταδιακά τα οφέλη της πολύτεκνης οικογένειας.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ