Στις κάλπες οι καθηγητές για εξετάσεις τετραμήνων.

Στις κάλπες οι καθηγητές για τετράμηνα – Καλούνται να αποφασίσουν για απεργιακά μέτρα –

Το… χορό άνοιξαν οι μαθητές οι οποίοι αποφάσισαν χθες αποχή.

Στο ερώτημα εάν θα προχωρήσουν σε απεργιακά μέτρα ή στάσεις εργασίας κατά την περίοδο των εξετάσεων τετραμήνων καλούνται να απαντήσουν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι κατέρχονται στις κάλπες.

Οι καθηγητές, μέλη της ΟΕΛΜΕΚ, θα κληθούν να απαντήσουν σε δημοψήφισμα στο ερώτημα

«Συμφωνώ ή Διαφωνώ να γίνουν απεργίες/στάσεις εργασίας τις ημέρες διεξαγωγής των εξετάσεων τετραμήνων».

Όπως ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας, το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί εντός των σχολικών μονάδων κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, δηλαδή από τις 10:45 μέχρι τις 11:10.

Τα αποτελέσματα, όπως είπε ο κ. Χατζησάββας, θα γίνουν γνωστά μέχρι τη μια μετά το μεσημέρι περίπου.

Με ανακοινώσεις του οι Κινήσεις της ΟΕΛΜΕΚ αναφέρθηκαν στις θέσεις τους με τις Κινήσεις «Προοδευτική» και «Νέα Πνοή» να τάσσονται υπέρ της λήψης απεργιακών μέτρων ενώ εναντίον οι Κινήσεις «Αλλαγή», η ΔΗΚΙ και η «Νέα Κίνηση Καθηγητών».

Σε ένα μήνα οι πρώτες εξετάσεις τετραμήνων και… όλα μπάχαλο!

Τη διαφωνία για εξετάσεις τετραμήνων εξέφρασε η ΠΣΕΜ στον Υπ. Παιδείας.

«Δημιουργεί μπάχαλο και αναστάτωση» Στηρίζει τους καθηγητές η ΠΣΕΜ.

Καλεί σε αποχή τους μαθητές για τις εξετάσεις τετραμήνων.

Αποφάσισαν αποχή οι μαθητές.

Σε χθεσινή συνεδρία της η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών αποφάσισε ως πρώτο μέτρο αντίδρασης για την εφαρμογή του μέτρου των εξετάσεων ανά τετράμηνο να απέχουν από τα μαθήματα τους την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, την 3η και 4η περίοδο.

Στην εγκύκλιο τους που απεστάλλει στις Διευθύνσεις και τα Κεντρικά Μαθητικά Συμβούλια Λυκείων, Τεχνικών Σχολών και Εξατάξιων Γυμνασίων αναφέρεται ότι σε περίπτωση που το Υπουργείο δεν καταθέσει άμεσα στη Βουλή την τροποποίηση της νομοθεσίας και την κατάργηση των εξετάσεων ανά τετράμηνο, θα προχωρήσουμε σε ακόμη πιο δυναμικά μέτρα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.