Πολιτιστική Ατζέντα Σ.Κ.

Πολιτιστική Ατζέντα Εκδηλώσεων Σάββατο.

Η παιδική σκηνή Δώρου Κυριακίδη παρουσιάζει την παράσταση «Ο Νικολάκης, η Λαίδη και ο Αλήτης» στις 15:00 και στις 16:30 το απόγευμα στο Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου.

Η θεατρική ομάδα Point To παρουσιάζει την παιδική παράσταση «Μια φορά τζαι έναν τζαιρό» του Νικόλα Δημητρίου στις 16:00 στο Θέατρο WhereHaus 612, στη Βιομηχανική Περιοχή Παλλουριώτισσας στη Λευκωσία.

Η Δεύτερη σκηνή της ΕΘΑΛ παρουσιάζει το έργο «Το Κουκλόσπιτο», του Ερρίκου Ίψεν σε μετάφραση και σκηνοθεσία Αύρας Σιδηροπούλου στις 20:30 στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ στη Λευκωσία.

Το Σατυρικό Θέατρο παρουσιάζει την παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» του Τζων Στάινμπεκ σε σκηνοθεσία Στέλιου Καυκαρίδη στις 18:30 στην αίθουσα του Σατυρικού Θεάτρου στη Λευκωσία.

Η Πειρασμός productions παρουσιάζουν την κωμωδία του Λώρη Λοιζίδη, «Συμπέθεροι από το Μπάκιγχαμ» στις 20:30 στο Xenion High School στο Παραλίμνι.

Η είσοδος επιτρέπεται ΜΟΝΟ για άτομα άνω των 15 ετών!

Στη παράσταση θα υπάρχουν εθελοντές από το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και θα διεξάγουν δειγματοληψία για ενίσχυση του αρχείου εθελοντών δοτών του ιδρύματος.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ σύγχρονου χορού Dance Waves που διοργανώνεται το Σαββατοκυρίακο, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει δύο βραδιές γεμάτες σύγχρονο χορό μέσα από 9 έργα κύπριων αλλά και ξένων χορογράφων.

Η πρώτη παράσταση θα δοθεί απόψε στις 20:00 στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο στη Λευκωσία.

Διοργανώνεται το Σαββατοκυρίακο η Γιορτή της Ζιβανιάς στο Πελέντρι της Επαρχίας Λευκωσίας.

Το πρόγραμμα ξεκινά από σήμερα στις 15:00 και περιλαμβάνει απόσταξη της ζιβανίας, πώληση παραδοσιακών εδεσμάτων, φαγητό και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Πραγματοποιείται η 2η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων Food Panorama και Οινογεύσεις 2019 και Cyprus HORECA EXPO στα πλαίσια της οποίας θα διοργανωθεί διεθνές Forum Γαστρονομίας το οποίο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες και οι εκθέτες.

Η έκθεση θα διεξαχθεί στο χώρο της Διεθνούς Κρατικής Έκθεσης στην Λευκωσία και θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 18:00.

Είσοδος δωρεάν.

Πολιτιστική Ατζέντα Εκδηλώσεων Κυριακή.

Το Θέατρο Μασκαρίνι παρουσιάζει το θεατρικό έργο «ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ;» στο Ρωσσικό Πολιτιστικό Κέντρο Λευκωσίας, στις 10:30 π.μ.

Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας παρουσιάζει το θεατρικό έργο για μικρούς και μεγάλους, ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ, σε διασκευή και απόδοση λόγου της Ρέας Ιωαννίδου.

Η παράσταση θα δοθεί στις 10:30 π.μ. στο Θέατρο ΠΑΣΥΔΥ στη Λευκωσία.

Η παιδική σκηνή Δώρου Κυριακίδη παρουσιάζει την παράσταση «Ο Νικολάκης, η Λαίδη και ο Αλήτης» στις 10:45 π.μ. στο Θέατρο Ανεμώνα στη Λευκωσία.

Το Θέατρο Κόκκινη Σκηνή στη Λευκωσία παρουσιάζει στις 11:00 π.μ. την παιδική παράσταση « ΣΥΓΝΩΜΗ, Σ’ΑΓΑΠΩ».

Το Χωριό Πελέντρι της Επαρχίας Λευκωσίας διοργανώνει τη Γιορτή της Ζιβανιάς στο Πελέντρι. Το πρόγραμμα ξεκινά από τις 11:00 π.μ. και περιλαμβάνει παραδοσιακά εδέσματα, ζιβανία, φαγητό και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

To Drive Safe App παρουσιάζει την Έκθεση Ιστορικών και Κλασικών Οχημάτων, Classic Journeys.

150 κλασικά οχήματα θα ξεκινήσουν από 4 διαφορετικά σημεία εκκίνησης Παγκύπρια και θα έχουν προορισμό το «The Mall of Cyprus».

Το κοινό από τις 12:00 μέχρι τις 16:00 θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί την έκθεση και να δει από κοντά την εξέλιξη οχημάτων προηγούμενων δεκαετιών.

Ένα ακόμα παραδοσιακό φεστιβάλ έρχεται να προστεθεί στον χάρτη των φετινών εκδηλώσεων στα διάφορα χωριά της Κύπρου.

Το χωριό Κοιλάνι στη Λεμεσό, διοργανώνει το φεστιβάλ Πιθοίγια, από τις 12:00 μ.μ. μέχρι τις 4:00 μ.μ.

Η εκδήλωση είναι μια ιστορική διαδρομή του κρασιού και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φαγητό και μουσικό πρόγραμμα.

Πραγματοποιείται η 2η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων Food Panorama και Οινογεύσεις 2019 και Cyprus HORECA EXPO στα πλαίσια της οποίας θα διοργανωθεί διεθνές Forum Γαστρονομίας το οποίο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να γευτούν οι επισκέπτες και οι εκθέτες.

Η έκθεση που θα γίνει στο χώρο της Διεθνούς Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία θα είναι ανοικτή από το πρωί μέχρι τις 18:00.

Είσοδος δωρεάν.

Η Δεύτερη σκηνή της ΕΘΑΛ παρουσιάζει το έργο «Το Κουκλόσπιτο» , του Ερρίκου Ίψεν σε μετάφραση και σκηνοθεσία Αύρας Σιδηροπούλου, στις 18:30 στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ στη Λευκωσία.

Πραγματοποιείται παράσταση σύγχρονου χορού μέσα από 9 έργα κύπριων και ξένων χορογράφων στα πλαίσια του φεστιβάλ σύγχρονου χορού Dance Waves.

Η παράσταση θα δοθεί στις 20:00 στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο στη Λευκωσία.

Το Σατυρικό Θέατρο παρουσιάζει την παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» του Τζων Στάινμπεκ σε σκηνοθεσία Στέλιου Καυκαρίδη στις 18:30 στην αίθουσα του Σατυρικού Θεάτρου στη Λευκωσία.

Η Τρίτη σειρά συναυλιών με πιάνο «μουσικές γέφυρες» επιστρέφουν για να χαρίσουν στο κοινό μοναδικές μουσικές στιγμές.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 20:30 στο Μαρκίδειο Θέατρο στην Πάφο.