Η δράση της Πυροσβεστικής το τελευταίο 24ωρο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 9ης Οκτωβρίου 2019 μέχρι και τις 06.00 της 10ης Οκτωβρίου 2019 ανταποκρίθηκε σε 36 κλήσεις για βοήθεια, 25 πυρκαγιές, οκτώ ειδικές εξυπηρετήσεις και τρεις ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 11.28 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε μικρή αποθήκη εξαρτημάτων σε ανοικτό περιφραγμένο χώρο ιδιωτικής εταιρείας στην οδό Ανδρέα Πιπίνου στη Λάρνακα.

Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 11.45.

Η πυρκαγιά ήταν σε χαρτοκιβώτια με περιεχόμενο εξαρτήματα οχημάτων τα οποία υπέστησαν ζημιές.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν επί τόπου σε συνεργασία με την Αστυνομία και η πιθανότητα η πυρκαγιά να προκλήθηκε από αποτσίγαρο δεν μπορεί αν αποκλειστεί.

Η ώρα 12.30 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση και χαρουπόδεντρα στην περιοχή Καμένη μεταξύ των χωριών Πάχνα και Ανώγυρα.

Ανταποκρίθηκαν οι Σταθμοί Πόλης και Υπαίθρου Λεμεσού με συνολικά τέσσερα στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η ώρα 18.00. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέβαλαν επίσης μία φορητή πυροσβεστική μονάδα του Ταμείου Θήρας και τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας.

Η πυρκαγιά κατέκαψε συνολική έκταση 1.2 εκταρίων. Κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή για επιφυλακή και επιτήρηση παρέμεινε όχημα του Ταμείου Θήρας.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 15.47 λήφθηκε κλήση για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στον δρόμο Λευκωσίας – Τροόδους παρά το Ακάκι με σύγκρουση τριών οχημάτων.

Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με ομάδα και όχημα διάσωσης.

Όχημα μάρκας Toyota συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό όχημα μάρκας Mercedes.

Από τη σύγκρουση επηρεάστηκε και όχημα μάρκας Renault.

Ο οδηγός του φορτηγού βγήκε χωρίς τραυματισμούς πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής.

Η οδηγός του Renault όπως και η συνοδηγός του Toyota βγήκαν πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής με τραύματα και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Τ.Α.Ε.Π. του Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Η οδηγός του Τoyota απεγκλωβίστηκε με τη χρήση υδραυλικών διασωστικών εργαλείων και σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων και την Αστυνομία τοποθετήθηκε σε σανίδα ακινητοποίησης και μεταφέρθηκε επίσης με ασθενοφόρο στο Τ.Α.Ε.Π. του Νοσοκομείου Λευκωσίας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Η ώρα 15.47 λήφθηκε κλήση για τροχαίο δυστύχημα στην Λεωφόρο Γιάννη Κρανιδιώτη στη Λάρνακα.

Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λάρνακας με ομάδα και όχημα διάσωσης.

Όχημα μάρκας Mazda Demio παρέκλινε της πορείας του και αφού ανατράπηκε κατέληξε σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας.

Δύο άτομα απεγκλωβίστηκαν χωρίς τη χρήση υδραυλικών διασωστικών εργαλείων και σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων και την Αστυνομία τοποθετήθηκαν σε σανίδες ακινητοποίησης και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Τ.Α.Ε.Π. του Νοσοκομείου Λάρνακας.

Η ώρα 02.05 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε προθήκη καταστήματος ρούχων στην Λεωφόρο Μακαρίου στη Λακατάμια.

Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 02.18.

Η πυρκαγιά ήταν στη γυάλινη προθήκη και πόρτα του καταστήματος και δεν επεκτάθηκε στο εσωτερικό.

Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.