Σε κίνδυνο η ζωή μαθητή με εγκεφαλική παράλυση λόγω περικοπών.

Σε κίνδυνο βρίσκεται η ζωή 13χρονου μαθητή, ο οποίος φοιτά στην έκτη τάξη δημοτικού σχολείου στη Λευκωσία και αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας.

Όπως ενημερώθηκε η οικογένεια του από το σχολείο, πλέον το παιδί θα μοιράζεται τον συνοδό του με άλλο μαθητή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα « Ο Φιλελεύθερος», μετά από αυτή την εξέλιξη, η οικογένεια του παιδιού εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το γεγονός, αφού το παιδί θα είναι ασυνόδευτο για κάποια διαστήματα.

Όπως ανέφερε ο πατέρας του, Θεοφάνης Ανδρέου το παιδί αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας.

Έχει μερική εγκεφαλική παράλυση, σοβαρά κινητικά προβλήματα, μαθησιακά προβλήματα, φέρει βαλβίδα υδροκεφάλου ενώ έχει υποβληθεί και σε πολλές εγχειρήσεις στον εγκέφαλο και στο αριστερό χέρι.

Ο 13χρονος φέρει νάρθηκα στο αριστερό πόδι, έχει επιληψία και δεν μπορεί να αυοεξυπηρετείται ακόμα και για τις πιο βασικές του ανάγκες στο σχολείο.

Τα πολλαπλά προβλημάτων που αντιμετωπίζει το δεκατριάχρονο παιδί, επιβεβαιώνει και ο παιδονευροχειρούργος που τον εγχείρησε επτά φορές και ο οποίος τονίζει πως χρήζει συνεχούς συνοδείας, αφού κινδυνεύει η ζωή του.

Σοβαρές καταγγελίες .

Ο πατέρας του παιδιού καταγγέλλει επίσης ότι, παρότι ενημέρωσε το Υπουργείο Παιδείας, εντούτοις δεν έλαβε ποτέ επίσημη ενημέρωση για το θέμα του συνοδού του παιδιού του.

Υποστηρίζει μάλιστα ότι το αρμόδιο Υπουργείο λειτουργεί «παράνομα και ανήθικα και με προφανή προκατάληψη στα παιδιά με ειδικές ανάγκες».

Ο Θεοφάνης Ανδρέου προτίθεται, να καταγγείλει την Κυπριακή Δημοκρατία στον ΟΗΕ για ρατσισμό έναντι σε παιδί με ειδικές ανάγκες και να αποστείλει επιστολή στη Επίτροπο Προστασίας για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, που επικαλείται πηγές του Υπουργείου Παιδείας, η Επαρχιακή Επιτροπή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εξέτασε την υπόθεση του παιδιού και έκρινε πως με τους δύο συνοδούς που υπάρχουν στο σχολείο, μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των μαθητών που χρειάζονται.