ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ Σ/Κ.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ Σ/Κ από το Ράδιο Πάφος Παγκύπρια.

Ώρες μετάδοσης : 9.00 , 11.00 , 13.00 16.00.

Πολιτιστική Ατζέντα Σαββάτου.

Ο Αγαπητός σε όλους συμπατριώτης μας Αλκίνος Ιωαννίδης δίνει το Σάββατο και ώρα 9 το βράδυ συναυλία στο αρχαίο θέατρο Κουρίου Λεμεσού.

Συνεχίζονται το Σάββατο και ώρα 8 το βράδυ στη Κάτω Βρύση Γεροσκήπου τα Ιεροκήπεια με εορταστική.

Εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την Αδελφοποίηση Δήμου Γεροσκήπου – Δήμου Αγίας Παρασκευής (Αττικής).

Συμμετέχουν τα Χορευτικά Συγκροτήματα του Λαογραφικού Ομίλου «Αφροδίτη» Γεροσκήπου και Κ.Α.Π.Η. Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Το διεθνές φεστιβάλ Κύπρια παρουσιάζει το Σάββατο 7 του Σεπτέμβρη την παγκοσμίου φήμης ερμηνεύτρια της Τζάζ Tierney Sutton.

Η συναυλία θα δοθεί στο δημοτικό θέατρο Λευκωσίας και ώρα 8.30 το βράδυ.

Η Θεατρική Παράσταση:

ΘΡΕΤΤΑΝΕΛΟ ανεβαίνει το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.30 το βράδυ στο Δημοτικό Κήπο της Πάφου.

Η παράσταση εντάσσετε στο Διεθνές Φεστιβάλ «Κύπρια» και η Είσοδος είναι Ελεύθερη.

Μετά την μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων προβολών της συναυλίας του André Rieu που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη μεσαιωνική πλατεία του Μάαστριχτ, γενέτειρα πόλη του καλλιτέχνη, το Θέατρο Ριάλτο συνεχίζει με την Μαγνητοσκοπημένη προβολή της συναυλίας του 2019, το Σάββατο 7 και τη Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ.

Ο André Rieu θεωρείται ένας από τους δημοφιλέστερους μουσικούς διεθνώς.

Μαζί με την ορχήστρα του, τη Johann Strauss Orchestra, παρουσιάζει έναν μοναδικό συνδυασμό κλασικής και βαλς μουσικής σε μια παγκόσμια συναυλία-υπερθέαμα που συναγωνίζεται τις μεγαλύτερες περιοδείες αστέρων της ροκ και ποπ μουσικής.

Συνεχίζεται το Σάββατο για προτελευταία μέρα η γιορτή του κρασιού στ στο δημόσιο κήπο στη Λεμεσό.

Η γιορτή θα είναι ανοικτή από τις 7 μέχρι τις 11:30 το βράδυ.

Μια ξεχωριστή εικαστική έκθεση Σύγχρονης Τέχνης συνεχίζεται στη Γεροσκήπου, στο μονοπάτι αρχαιολογικού χώρου “Εφτά Αη-Γιώρκηες”.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Και τέλος Έκθεση έργων τέχνης και παλαιών χαρτών και χαρακτικών:

«Η Κύπρος του Χθές κ Σήμερα» διοργανώνεται στην Αίθουσα «Εν Πλω» από το Σάββατο στις 7.30μμ που είναι και τα εγκαίνια και θα διαρκέσει μέχρι και τις 23 του Σεπτεμβρίου.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Πολιτιστική Ατζέντα Κυριακής.

Με την εκδήλωση - αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι συνεχίζει το Καλοκαιρινό Πρόγραμμα του Δήμου Αγίας Νάπας τη Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Δημοτικού Μουσείου «Θάλασσα».

Ο λόγος για την παράσταση – αφιέρωμα στον μεγάλο΄Ελληνα Μουσικοσυνθέτη Μάνο Χατζιδάκι από τους καλλιτέχνες Τασούλα Καλλένου και Κούλη Θεοδώρου.

Αφηγητής της παράστασης θα είναι ο γνωστός ηθοποιός Σταύρος Λούρας.

Συμμετέχει επίσης η Σχολή Χορού «Ρυθμός».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Για τον Δήμο Αγίας Νάπας οι μήνες Σεπτέμβριος και Οκτώβριος χαρακτηρίζονται ως μήνες Πολιτισμού αφού θα πραγματοποιηθούν πολύ μεγάλες και αξιόλογες εκδηλώσεις όπως είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας το Φεστιβάλ Γεύσεων και Παραδοσιακών Προϊόντων, το Halloween Events, τα Eγκαίνια του Κέντρου Μελετών Σεφέρη, η έναρξη των Διεθνείς Αγώνες Τοξοβολίας το 4ο Συμπόσιο Σεφέρη και άλλα.

Μετά την μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων προβολών της συναυλίας του André Rieu που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη μεσαιωνική πλατεία του Μάαστριχτ, γενέτειρα πόλη του καλλιτέχνη, το Θέατρο Ριάλτο συνεχίζει με την Μαγνητοσκοπημένη προβολή της συναυλίας του 2019, τη Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ.

Ο André Rieu θεωρείται ένας από τους δημοφιλέστερους μουσικούς διεθνώς.

Μαζί με την ορχήστρα του, τη Johann Strauss Orchestra, παρουσιάζει έναν μοναδικό συνδυασμό κλασικής και βαλς μουσικής σε μια παγκόσμια συναυλία-υπερθέαμα που συναγωνίζεται τις μεγαλύτερες περιοδείες αστέρων της ροκ και ποπ μουσικής.

Αυλαία πέφτει τη Κυριακή η γιορτή του κρασιού στη Λεμεσό.

Η γιορτή του Κρασιού θα είναι ανοικτή από τις 7 μέχρι τις 11:30 το βράδυ στο Δημόσιο Κήπο της Λεμεσού.

Η Έκθεση έργων τέχνης και παλαιών χαρτών και χαρακτικών:

«Η Κύπρος του Χθές κ Σήμερα» που διοργανώνεται στην Αίθουσα «Εν Πλω» θα είναι ανοικτή τη Κυριακή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Φεστιβάλ Αρτοσκευασμάτων διοργανώνεται τη Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στο Χωριό Γαλάτα.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Γαλάτας,, θα υπάρχει έκθεση παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων, θα προσφέρονται παραδοσιακά προϊόντα, θα γίνεται επιτόπια παρασκευή αρτοσκευασμάτων και παραδοσιακού ψωμιού.

Επίσης θα πραγματοποιείται επίδειξη παραδοσιακών επαγγελμάτων στο χώρο του λαογραφικού μουσείου, όπως και έκθεση φωτογραφίας, ενώ θα υπάρχει πλούσιο παραδοσιακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ

98,8 FM (ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΛΑΡΝΑΚΑ, ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ, ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ)

95,5 FM (ΛΕΜΕΣΟΣ)

93,7 FM (ΠΑΦΟΣ)

Διαδικτυακή μετάδοση: Ιστοσελίδα: www.radiopafos.com