Επικρίσεις κατά ΤΕΠΑΚ

Επικρίσεις κατά του ΤΕΠΑΚ διατύπωσε ο πρόεδρος της επιτροπής αθλητισμού και νεολαίας του δήμου Πάφου Χρύσανθος Σαββίδης.

Ο κ.Σαββιδης κατηγόρησε την διοικούσα επιτροπή του ΤΕΠΑΚ ότι δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα σε σχέση με την εφαρμογή ορισμένων προγραμμάτων της σχολής καλών τεχνών στην Πάφο.

Σημειώνεται ότι η τοπική αρχή είχε διεκδικήσει έντονα την λειτουργία της σχολής στην Πάφο. Ο Χρύσανθος Σαββίδης ανέφερε ότι παρά τις δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί δεν έχει γίνει τίποτα ενώ ούτε καν μια εκδήλωση δεν οργανώθηκε στην επαρχία από το ΤΕΠΑΚ παρά το γεγονός όπως είπε ότι έχει υπογραφεί εδώ και τρία χρόνια μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών.

Αγνοούν τον δήμο επιδεικτικά, είπε χαρακτηριστικά ο Χρύσανθος Σαββίδης ο οποίος θεωρεί μεγάλο πλήγμα για την τοπική κοινωνία την στάση του ΤΕΠΑΚ και της πολιτείας ευρύτερα για τις αποφάσεις που λαμβάνει σε σχέση με την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η Πάφος, κατέληξε, θα είναι η πρώτη πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης στην ιστορία του θεσμού που δεν θα διαθέτει μια δημόσια πανεπιστημιακή σχολή.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ