Υπόθεση Focus: Ανησυχία για την πορεία εκδίκασης από Δικαστήριo.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για την πορεία εκδίκασης της υπόθεσης που αφορά στην κατ΄ ισχυρισμό δωροδοκία του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου με €1 εκ. από τη Focus, λόγω των τελευταίων αναβολών που σημειώθηκαν στην υπόθεση.

Η υπόθεση ήταν ορισμένη για ακρόαση σήμερα, ωστόσο αναβλήθηκε μετά από αίτημα της υπεράσπισης της Marfin Invesment Group (MIG), εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση, λόγω της απουσίας του δικηγόρου της κατηγορουμένης.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο δικηγόρος της MIG δεν μπορούσε να εμφανιστεί κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία λόγω έκτακτης ειλημμένης υποχρέωσης που προέκυψε και που δεν μπορούσε να ακυρώσει.

Ο δικηγόρος που εμφανίστηκε εκ μέρους του εξέφρασε τις απολογίες του προς το δικαστήριο για την όποια καθυστέρηση δημιουργείται στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Είπε, επίσης, ότι καταβλήθηκαν προσπάθειες από κοινού με την Κατηγορούσα Αρχή προκειμένου να παρουσιαστούν σήμερα μάρτυρες που δεν θα χρειαζόταν να αντεξετάσει η υπεράσπιση της MIG ώστε να μην αναβληθεί η διαδικασία, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Λεωνίδας Καλογήρου έκαμε λόγο για ανατροπή του προγραμματισμού της υπόθεσης, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία του δικαστηρίου για την πορεία της υπόθεσης λόγω των τελευταίων αναβολών.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση ήταν ορισμένη για ακρόαση την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη, ωστόσο και πάλι αναβλήθηκε αυτή τη φορά μετά από αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής.

«Είναι μεγάλη υπόθεση και υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος και ο χρόνος μας πιέζει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου, ο οποίος απέρριψε αίτημα από τον δικηγόρο του Μιχάλη Ζολώτα, επίσης κατηγορούμενο στην υπόθεση, για νέα αναβολή της υπόθεσης την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Απριλίου.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο, η Κατηγορούσα Αρχή θα παρουσίαζε νέους μάρτυρες κατηγορίας, μεταξύ των οποίων, ο τότε Διευθυντής Προσωπικού της Λαϊκής Τράπεζας Πόλυς Βότσης και οι δημοσιογράφοι Σωτήρης Παρούτης και η Νάνσια Παλάλα Χαρίδη.

Μετά την αθώωση του Ανδρέα Κιζουρίδη, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση, κατηγορούμενοι είναι εκτός από τον κ. Χριστοδούλου, ο Μιχάλης Ζολώτας, η κόρη του κ. Χριστοδούλου, Αθηνά Χριστοδούλου και ο Μιχάλης Φόλε, ως επίσης και οι εταιρείες Α. C. Christodoulou Consultants Ltd, Marfin Invesment Group – MIG (πρώην Marfin Financial Group - MFG) και Focus MaritimeCorp., ως νομικά πρόσωπα.

Το κατηγορητήριο της υπόθεσης περιλαμβάνει 24 συνολικά κατηγορίες, σε σχέση με αδικήματα διαφθοράς, δεκασμού, δωροδοκίας, δωροληψίας, κατάχρησης εξουσίας, κατάχρησης εμπιστοσύνης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Για όλους τους κατηγορούμενους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως της ενοχής τους από το δικαστήριο πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.