Όλο σύστημα ελέγχου και εφαρμογής της νομοθεσίας, χρήζει βελτίωσης.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Δημόσιος Διάλογος του Παγκύπριου Οικολογικού Αγροτικού Συνδέσμου "Οικοαγροτικός" με θέμα "Κίνδυνοι στην Γεωργία και στην Ασφάλεια της Διατροφής από την Ανεξέλεγκτη Εισαγωγή Φυτοφαρμάκων και Γεωργικών Προϊόντων από τα Κατεχόμενα" που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λευκωσία στην παρουσία κοινωνικών ομάδων και κρατικών φορέων.

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οικοαγροτικού Γιώργος Ηλιάδης επεσήμανε ότι διαπιστώθηκε ότι το όλο σύστημα ελέγχου και εφαρμογής της νομοθεσίας, χρήζει βελτίωσης, πάντα με την συνεργασία όλων αλλά και σε συνεργασία με τους τουρκοκύπριους που φαίνεται, να πλήττονται και αυτοί, από την παράνομη διεργασία και εμπόριο φυτοφαρμάκων και γεωργικών προϊόντων.

Ο Οικοαγροτικός, είπε ο κ. Ηλιάδης αναλαμβάνοντας αυτή την πρωτοβουλία για τον διάλογο, θεωρεί πως έγινε ένα πρώτο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, τονίζοντας πως οι εμπλεκόμενοι φορείς και οργανωμένα σύνολα, θα μας βρουν αρωγούς σε αυτή την συνολική προσπάθεια που καταβάλλεται τόσο για την διασφάλιση και προστασία της υγείας των καταναλωτών, όσο και για την ορθή διαχείριση της παραγωγής από τους αγρότες.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ