Πολιτιστική αντζέντα.

Σάββατο 12 Μαΐου 2018.

Το Θέατρο Σκιών Παν-Φαν παρουσιαζει στις 7 στην δεύτερη Δημοτική Αγορά, Θέατρο ΕΝΑ, Λεμεσός Παραδοσιακή ζωντανή παράσταση Θεάτρου Σκιών με το τίτλο: «Ο Καραγκιόζης & το Μαγεμένο Δεντρί».

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα οργανωνουν Μουσικοθεατρική παράσταση από την Ελλάδα με τίτλο: «Η Εφημερίς των Κυριών» της Καλλιρρόης Παρρέν .

Στο Θέατρο «Άνοιξη» της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας στο Καϊμακλί, Πρεμιέρα από το θεατρο ανεμωνα της θεατρικής Παράστασης «Αμπελοπούλλειον Μέγαρο Πολιτισμού» του Ανδρέα Κουκκίδη, σε σκηνοθεσία Μαρίνος Ξενοφώντος.

Η Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ παρουσιαζει την Θεατρική παράσταση «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα», βασισμένο στο μυθιστόρημα του Μαρκ Χάντον και σε διασκευή Σάιμον Στήβενς.

Το Σωματείο των Χειμερινών Κολυμβητών Πάφου "Βρυσούθκια Κέλπετρη" ανταποκρινόμενο στην επείγουσα έκκληση του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, για αίμα διοργανώνει αιμοδοσία το Σάββατο 12-05-18 από τις 08.00 π.μ. μέχρι τις 11.00 π.μ., στο καφέ Πιγκουίνος του Νίκου Σιμιλλίδη στην Κάτω Πάφο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Χειμερινών Κολυμβητών Πάφου Ματθαίο Ιεροκηπιώτη, ο σκοπός είναι ιερός, αφού κάποιοι συνάνθρωποι μας έχουν πραγματική ανάγκη.

Το Σωματείο μας σε τέτοια ανθρωπιστικά θέματα είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο και δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε και σε αυτή την πρόκληση, κατέληξε ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης.

Οι τελικοι παγκυπριοι αγωνες τοξοβολιας οργανωνονται το απογευμα του Σαββατου στην πλατεια του Μεσαιωνικου καστρου.

Ο προεδρος της παγκυπριας ομοσπονδιας Τοξοβολιας Ανδρεας Θεοφυλακτου δηλωσε ότι στους αγωνες θα λαβουν μερος οι καλυτεροι αθλητες από τα 38 σωματεια που είναι μελη της Ομοσπονδιας .

Ο κ.Θεοφυλακτου καλεσε τους πολιτες να προσελθουν στο λιμανακι και να γνωρισουν το αθλημα, σημειωνοντας ότι η πολιτεια δεν εχει επενδυσει σε τετοιου ειδους αθληματα οπου με μικρα κονδυλια τα αποτελέσματα είναι αμεσα και ορατα.

Σε ολους τους αγωνες που μετεχει η Κυπρος οι αθλητες της Τοξοβολιας, σαρωνουν τα μεταλια κατά την εκφραση του ενώ αν μπορουσε να δημιουργηθουν μονιμες υποδομες σε ολες τις επαρχιες το αθλημα θα μπορουσε να ανεβει ακομη περισοτερο.

Η Πάφος γιορτάζει την Ημέρα Ευρώπης με μία απόλυτα "δροσισιτκή" εκδήλωση με πολλές εκπλήξεις!

Το Σάββατο 12 Μαΐου, ώρα 17:00 - 20:00, στην πλατεία Κάστρου, στην Κάτω Πάφο, ελάτε να γιορτάσουμε μαζί την Ημέρα της Ευρώπης!

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών θα έχουν περίπτερο όπου θα μπορείτε να μιλήσετε με λειτουργούς και να πάρετε ενημερωτικό υλικό για τα δικαιώματα και τις ευκαιρίες που έχετε ως πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο περίπτερο θα προσφέρονται παγωτό και δωράκια στους επισκέπτες!

Στο χώρο θα παρευρεθεί, στις 17:00 μ.μ., ο νέος επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, κ. Ιερόθεος Παπαδόπουλος και βουλευτές της επαρχίας Πάφου.

Η Green Dot Κύπρου διοργανώνει και φέτος για όγδοη συνεχόμενη χρονιά το "Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης".

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Μαΐου 2018, από τις 10:00 π.μ. μέχρι και τις 8:00 μ.μ. στο Πάρκο της Ακρόπολης στον Στρόβολο.

Το Φεστιβάλ φέτος έχει ως στόχο να προβάλει το πώς η ανακύκλωση συμβάλλει θετικά στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση του ΕΥ ΖΗΝ, της ποιότητας της ζωής και της υγείας μας. Παράλληλα, θα προβάλει την ανάγκη συνεργασίας από όλους στη διαμόρφωση χαρακτήρων οι οποίοι θα σέβονται το περιβάλλον και την υγεία μας.

Για το λόγο αυτό, στο Φεστιβάλ θα περιλαμβάνεται ειδικό πρόγραμμα "Ευ Ζην" με δραστηριότητες για την υγιεινή διατροφή και τον αθλητισμό για μικρούς και μεγάλους.

Θα υπάρχουν περίπτερα από διάφορους Οργανισμούς τα οποία το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί και να ενημερωθεί για ποικίλα θέματα που αφορούν το περιβάλλον.

Στον χώρο θα εγκατασταθούν επίσης εκπαιδευτικά παιγνίδια, τα οποία θα προσφέρουν στα παιδιά τη δυνατότητα να μάθουν για το περιβάλλον και την ανακύκλωση παίζοντας, ενώ παράλληλα θα μπορούν να ψυχαγωγηθούν από ταχυδακτυλουργούς και κλόουν.

Η είσοδος του Φεστιβάλ και όλα τα παιχνίδια θα είναι δωρεάν.

Η κοινότητα του Αγρού διοργανώνει και φέτος την καθιερωμένη πλέον Γιορτή του Τριανταφύλλου.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται στον Αγρό για 12η συνεχή χρονιά, τα σαββατοκύριακα 12-13 και 19-20 Μαΐου.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα τοπικά φεστιβάλ της Κύπρου, το οποίο έγινε θεσμός, τόσο για την τοπική κοινωνία της Πιτσιλιάς όσο και για την Κύπρο.

Οι κάτοικοι ξεκίνησαν ήδη τις προετοιμασίες για το φεστιβάλ, φτιάχνοντας κυπριακά εδέσματα από τριαντάφυλλο αλλά και το γνωστό σ΄ όλους μας, ροδόσταγμα του Αγρού.

Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει και να απολαύσει έκθεση με προϊόντα φτιαγμένα από τα ρόδα του Αγρού, τη διαδικασία απόσταξης ροδοστάγματος, καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορευτικές παραστάσεις, παραδοσιακούς κυπριακούς και να γνωρίσει παραδοσιακά επαγγέλματα.

Κυριακή 13 Μαΐου 2018.

Το Alpha Square παρουσιαζει την Θεατρική παράταση «Κοπεγχάγη» - Σκηνοθετημένο αναλόγιο του Michael Frayn, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου – Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Βαρνάβας Κυριαζής, Ανδρέας Αραούζος και Παναγιώτα Παπαγεωργίου (Λεβέντειος Πινακοθήκη, Αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Λεβέντης» Λεωνίδου 5, Λευκωσία).

Το Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ παρουσιαζει την Θεατρική παράστασης της ισπανικής κωμωδίας «ΤΡΕΙΣ» του Χουάν Κάρλος Ρούμπιο, σε σκηνοθεσία Έντμοντ Νανούση.

Το Θέατρο Πορεία παρουσιαζει την Θεατρική Παράσταση «Η Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου (Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός).

Το Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου από την Ελλάδα παρουσιαζει την Θεατρική παράσταση «Ήρωες»– Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Γιάννης Φέρτης, Δημήτρης Πιατάς και Ιεροκλής Μιχαηλίδης (Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός).

 Με έναν πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο, η Πάφος, οργανώνει και φέτος τη γιορτή της Άνοιξης και των λουλουδιών, τα «Ανθεστήρια» 2018.

Η εκδήλωση, την οποία συνδιοργανώνουν ο Δήμος Πάφου και ο Φυσιολατρικός Πνευματικός Όμιλος Πάφου ως συνεχιστές μιας μακράς παράδοσης 80 και πλέον χρόνων, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαΐου στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου (Πλατεία Δημαρχείου) στις 5.30, το απόγευμα.

Το πρόγραμμα της φετινής εκδήλωσης θα αρχίσει στην Πλατεία Δημαρχείου, όπου θα πραγματοποιηθεί Αναπαράσταση του Μύθου του Άδωνη και της Αφροδίτης, σε σκηνοθεσία Μάριου Θεοχάρους (Θέατρο ¨Τσέπης») και τη συμμετοχή των ηθοποιών Ξένιας Προδρόμου, Γρηγόρη Πετρή, Αθηνάς Σάββα και Γιάννη Ιωάννου καθώς και του Συνδέσμου Χορού Πάφου (Pafos Dance Culture) και του Θεατρικού Ινστιτούτου Πάφου.

Η Γιορτή θα περιλαμβάνει επίσης παιδικές δραστηριότητες, όπως ζωγραφική προσώπου, φουσκωτά, κ.ά.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ