Διαδραστικό εργαλείο υπολογισμού των δόσεών.

Ένα νέο διαδραστικό εργαλείο υπολογισμού των δόσεών τους έχουν από την προηγούμενη Παρασκευή στα χέρια τους οι δανειολήπτες δήλωσε ο Λειτουργός της Υπηρεσίας Αφερεγγυότητας Γιώργος Καροτσάκης.

Το εργαλείο αυτό είπε ο κ. Καροτσάκης το οποίο βρίσκεται στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας, υπολογίζει την δόση που μπορεί να καταβάλει ο κάθε δανειολήπτης ανάλογα με τις σημερινές οικονομικές του συνθήκες ενώ παράλληλα δίνει και κάποιες εισηγήσεις για την διαμόρφωση των δόσεων.

Ο κ. Καροτσάκης επεσήμανε ότι η Τράπεζα δεν είναι υποχρεωμένη να δεχθεί αυτές τις εισηγήσεις όμως θα πρέπει οι δανειολήπτες καθώς διαπραγματεύονται την αναδιάρθρωση του δανείου τους να προτείνουν λύσεις οι οποίες είναι εφικτές και ανταποκρίνονται στα εισοδήματά τους.

Καταλήγοντας ο κ. Καροτσάκης κάλεσε τους δανειολήπτες να χρησιμοποιούν το εργαλείο υπολογισμού των δόσεών τους ενώ τους κάλεσε να ενημερωθούν για την διαδικασία των εκποιήσεων χωρίς την εμπλοκή του Κτηματολογίου και τα όσα προβλέπει η νομοθεσία για την πτωχευτική διαδικασία.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ