Αυτή η συγκυριακή ανάπτυξη είναι πολύ ευάλωτη.

Η ΕΔΕΚ έχει ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών να παραθέσει στοιχεία από ποιους τομείς της οικονομίας έχει προέλθει η αύξηση του ΑΕΠ χωρίς όμως να λάβει απάντηση δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μαρία Παναγιώτου.

Η κ. Παναγιώτου είπε ότι η αύξηση του ΑΕΠ σύμφωνα με τις μελέτες που έχει διεξάγει η ΕΔΕΚ οφείλεται σε εξωγενείς συγκυριακούς παράγοντες όπως η αύξηση του τουριστικού ρεύματος και η πώληση διαβατηρίων.

Αυτή η συγκυριακή ανάπτυξη είναι πολύ ευάλωτη επεσήμανε η κ. Παναγιώτου και πολύ εύκολα μπορεί να ανατραπεί εφόσον αλλάξουν κάποια δεδομένα.

Η κ. Παναγιώτου είπε ότι η Κυβέρνηση δεν έχει μια σταθερή και οργανωμένη στρατηγική ανάπτυξης της οικονομίας, η οποία έχει ως αποτέλεσμα, των μαρασμό της γεωργίας και της πρωτογενούς παραγωγής, και το κλείσιμο των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων.

Εάν δεν υπάρξει ένα οργανωμένο σχέδιο ανάπτυξης, κατέληξε η κ. Παναγιώτου, που θα βασίζεται σε στερεές βάσεις αναπτύσσοντας όλους τους τομείς της οικονομίας, τότε θα δημιουργούμε μόνο οικονομικές φούσκες οι οποίες όταν θα μας οδηγούν πάντα στο ίδιο φαύλο κύκλο μιας αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ