Το ζήτημα της τιμής αγοράς εκ νέου προς συζήτηση.

Την έντονη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν σε σημερινή συνεδρίαση στο Οινοποιείο Καμαντέρενα οι αμπελοκαλλιεργητές της Πάφου και ιδιαίτερα αυτοί που παράγουν την ποικιλία ξυνιστέρι για τις πολύ χαμηλές τιμές με τις οποίες το Συμβούλιο του ΣΟΔΑΠ αποφάσισε να αγοράσει την συγκεκριμένη ποικιλία σταφυλιού.

Σε δηλώσεις τους οι αμπελοκαλλιεργητές εξέφρασαν την απογοήτευσή τους γιατί από 39 σεντ το κιλό η τιμή αγοράς φέτος έπεσε 30 σεντ το κιλό γεγονός που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα βιωσιμότητας στους αμπελουργούς.

Στη σημερινή συνεδρία που έγινε στην παρουσία και των βουλευτών της Πάφου αποφασίστηκε όπως το ζήτημα της τιμής αγοράς τεθεί εκ νέου προς συζήτηση.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του ΣΟΔΑΠ Ανδρέας Νικολαίδης δήλωσε ότι φέτος παρατηρείται μεγάλη παραγωγή στην ποικιλία ξυνιστέρι το οποίο έχει περιορισμένο χρόνο διατηρισιμότητας παρόλα αυτά ο ΣΟΔΑΠ είναι πρόθυμος να παραλάβει όλες τις ποσότητες από τα μέλη του ενώ θα γίνουν και διαβήματα προς την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του ζητήματος της τιμής.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ