Θα διογκωθούν τα ήδη πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο προσφυγικός κόσμος.

Έντονο προβληματισμό εκφράζει η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων Σκεύη Κουκουμά για τις πληροφορίες που κάνουν λόγο ότι η Κυβέρνηση ετοιμάζει αλλαγές στη σύνθεση της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων.

Σε δηλώσεις της η κ. Κουκουμά είπε ότι ενόψει του διορισμού νέων μελών στην Εκτελεστική Γραμματεία της Επιτροπής πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΥΠΕΣ προωθεί εισήγηση η οποία προνοεί ότι τα μέλη της Παγκύπριας Επιτροπής προσφύγων θα επιλέγονται από τους δημάρχους των κατεχόμενων δήμων γεγονός που θα αλλοιώσει τον ρόλο που επιτελεί η Επιτροπή.

Η κ. Κουκουμά κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανύπαρκτη πολιτική προς τον προσφυγικό κόσμο γεγονός που αφήνει ανοικτές τις κερκόπορτες στην Τουρκία να μπορεί να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της όπως τους είδαμε να προδιαγράφονται μετά το ναυάγιο των συνομιλιών στο Κραν Μοντάνα.

Καταλήγοντας η κ. Κουκουμά είπε ότι η Παγκύπρια Επιτροπή Προσφύγων θα πρέπει να μείνει μακριά από οποιεσδήποτε κινήσεις που ενδεχόμενα θα αλλοιώσουν τον χαρακτήρα της και τον ρόλο που έχει να διαδραματίσει γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα διογκωθούν τα ήδη πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο προσφυγικός κόσμος.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ