Η ετεροβαρής συμπεριφορά του κ. Άιντα δεν είναι τωρινό φαινόμενο.

Ο Ερτογάν παραμένει πιστά προσκολλημένος στην υλοποίηση των σχεδιασμών του για την Κύπρο δήλωσε ο Α’ Αντιπρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Δώρος Παφίτης.

Ο κ. Παφίτης είπε ότι στόχος του Ερτογάν είναι η σταδιακή προσάρτιση των κατεχομένων με το καθεστώς της Τουρκίας και ο έλεγχος ολόκληρης της Κύπρου γεγονός που αποδεικνύεται και από τις πρόσφατες δηλώσεις του για την δημιουργία Τουρκικών Τραπεζών στο ΕΚ συνιστών κρατίδιο.

Ο κ. Παφίτης επεσήμανε ότι η απουσία στρατηγικής και σχεδιασμού για το Κυπριακό μας έχει φέρει στην θέση να αντιδρούμε σπασμωδικά ή κάτω από το βάρος πιέσεων είτε στο εσωτερικό μέτωπο είτε στο εξωτερικό όπως έγινε και τώρα με την επιστολή του ΠΤΔ προς τον ΓΓ του ΟΗΕ για την συμπεριφορά του Έσπεν Μπαρθ Άιντα.

Ο κ. Παφίτης εξήγησε ότι η ετεροβαρής συμπεριφορά του κ. Άιντα δεν είναι τωρινό φαινόμενο και κατηγόρησε τον ΠΤΔ ότι κινείται στα πλαίσια προεκλογικών σκοπιμοτήτων.

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα Γ. Λιλλήκα για τις προεδρικές εκλογές είπε ότι θα πρέπει τα κόμματα του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου να εξηγήσουν στα μέλη τους γιατί ενώ το 2013 η υποψηφιότητα Λιλλήκα θεωρείτο κατάλληλη τώρα δεν είναι πλέον, και πρόσθεσε ότι η Συμμαχία Πολιτών πορεύεται με οργανωμένο πρόγραμμα το οποίο έχει καταθέσει από την αρχή και το οποίο βρίσκει απήχηση στους πολίτες.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ