Οι μελέτες που έχουν γίνει για διάφορα έργα να επανααξιολογούνται με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος του ΑΚΕΛ στο Δήμο Γεροσκήπου εξέφρασε την δυσφορία του γιατί όπως δήλωσε το αγρόκτημα της Γεροκηπιάς έχει υποστεί σοβαρές ζημιές λόγω της έλλειψης συντήρησης αλλά έχει πέσει και θύμα λεηλασιών.

Ο κ. Φακοντής σε δηλώσεις του τόνισε την ανάγκη της λήψης άμεσων μέτρων διάσωσης του μνημείου ούτως ώστε να μπορέσει να προχωρήσει και η χρηματοδότηση του από κονδύλια της Ε.Ε.

Αναφορικά με τα υπέργεια καλώδια υψηλής τάσης της ΑΗΚ ο κ. Φακοντής είπε ότι είναι αδιανόητο από την στιγμή που έχει γίνει η προκαταρκτική εργασία υπογειοποίησης των καλωδίων η Αρχή Ηλεκτρισμού να προφασίζεται ότι δεν διαθέτει τα χρήματα για την υλοποίηση του έργου.

Καταλήγοντας ο κ. Φακοντής είπε ότι θα πρέπει οι μελέτες που έχουν γίνει για διάφορα έργα να επανααξιολογούνται με βάση τα σημερινά δεδομένα ούτως ώστε αφενός μεν να είναι συμβατές με τις σημερινές ανάγκες των πολιτών, αφετέρου δε τα έργα να υλοποιούνται σύμφωνα με τις τελευταίες τεχνολογίες που σε πολλές περιπτώσεις μειώνουν σε πολύ σημαντικό βαθμό το κόστος συντήρησης των έργων.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ