Τα έργα υποδομής και Ανάπτυξης που προωθούνται στην Πάφο.

Η Οργάνωση Νέων Επιστημόνων του ΔΗΣΥ Πάφου σε συνεργασία με το Εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο Πάφου διοργανώνουν σήμερα στις 5 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Νεάπολης στην Πάφο Ανοικτή Συζήτηση με θέμα «Τα έργα υποδομής και Ανάπτυξης που προωθούνται στην Πάφο».

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης δήλωσε ότι η σημερινή ανοικτή συζήτηση στην οποία συμμετέχουν οι Υπουργοί Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων Μάριος Δημητριάδης και ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης θα δώσει την ευκαιρία στους πολίτες να ενημερωθούν για την εξέλιξη 3 καθοριστικών έργων τα οποία θα δώσουν άλλη πνοή στην επαρχία Πάφου και αυτά αφορούν το αγκυροβόλιο, τις ζώνες ανάπτυξης στην περιοχή Ακάμα και την Μαρίνα της Πάφου.

Ο κ. Δημητριάδης αναφερόμενος στο αγκυροβόλιο είπε ότι το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την διενέργεια μελέτης για την βιωσιμότητα των προβλητών.

Σε περίπτωση που τα έργα κριθούν μη βιώσιμα οικονομικά τότε θα πρέπει να δοθούν επιπρόσθετα κίνητρα σε ιδιώτες για την κατασκευή των αγκυροβολίων.

Αναφορικά με τον Ακάμα ο κ. Δημητριάδης είπε ότι ετοιμάζονται οι ζώνες που θα καθορίσουν τις προϋποθέσεις της ανάπτυξης στην περιοχή.

Καταλήγοντας ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε και στην Μαρίνα της Πάφου λέγοντας ότι η αρχή μαρίνων έχει ζητήσει κάποιες διευκρινήσεις από την Κοινοπραξία Ποσειδών τις οποίες θα πρέπει η κοινοπραξία να υποβάλει μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2017 ούτως ώστε να προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης και στην υποβολή των σχεδίων.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ