Υπόθεση ΣΑΠΑ.

Με την αντεξέταση 2 μαρτύρων υπεράσπισης του Φειδία Σαρίκα συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του κακουργιοδικείου Πάφου η υπόθεση για το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ.

Στην σημερινή δικάσιμο ο Δικηγόρος υπεράσπισης του Φεδία Σαρίκα κάλεσε δύο μάρτυρες τον Νεόφυτο Κουταλιανό που εργάζεται στα επαρχιακά γραφεία ΕΔΕΚ και τον λογιστή Σάββα Μιχαήλ που εργαζόταν σε μεγάλο ελεγκτικό οίκο και ο οποίος ετοίμαζε τις φορολογικές δηλώσεις τόσο του ίδιου του Φειδία Σαρίκα όσο και του αρχιτεκτονικού του γραφείου .

Ο λογιστής κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις και λεπτομέρειες για θέματα που αφορούσαν ποσά τα οποία δεν θυμόταν για να απαντήσει ο Σαρίκας κατά την αντεξέταση του στην προηγούμενη δικάσιμο.

Ο Λογιστής κλήθηκε να δώσει διευκρινήσεις κυρίως στο θέμα της μεταβίβασης μιας έπαυλης στην περιοχή της Πέγειας από τον Σαρίκα σε εταιρεία δικών του συμφερόντων και από την εταιρεία αυτή σε άλλη εταιρεία ανάπτυξης γης με το ποσό της μεταβίβασης της ίδιας έπαυλης σε τρεις μήνες να αυξάνεται κατά 90 περίπου χιλιάδες λίρες.

Ο μάρτυρας υπεράσπισης ανέφερε ότι επρόκειτο για εικονική πράξη που έγινε προκειμένου να μην υπάρξει εμπλοκή στην μεταβίβαση λόγω των διαφορών που είχε την περίοδο εκείνη με την πρώην σύζυγο του.

Ο μάρτυρας διευκρίνισε ότι ο κ. Σαρίκας με την ενέργεια του αυτή δεν επιχείρησε να ξεγελάσει τον φόρο εισοδήματος αφού προέβη λίγο αργότερα σε συμπληρωματική δήλωση.

Η υπόθεση συνεχίζεται σε λίγο με την ένορκη κατάθεση του 3ου κατηγορούμενου Ευστάθιου Ευσταθίου.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ