Συνεχίστηκε σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης ΣΑΠΑ.

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο συνεχίστηκε σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης του σκανδάλου του ΣΑΠΑ.

Σήμερα κλήθηκε να καταθέσει ο πρώην Δήμαρχος Πάφου και πρώην βουλευτής Φειδίας Σαρίκας.

Ο Φειδίας Σαρίκας ανέγνωσε ενώπιον του δικαστηρίου την κατάθεση που είχε δώσει στην αστυνομία και επέμεινε ότι ουδέποτε έλαβε οποιοδήποτε ποσό ως μίζα από τους εργολάβους του έργου.

Επίσης αρνήθηκε ότι οποιαδήποτε στιγμή υπήρξε μάρτυρας σε συζητήσεις που είχαν γίνει για το σκοπό αυτό.

Αρνήθηκε επίσης ότι ο σκοπός της μετάβασής του στην Αθήνα με τον πρώην Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού αλλά και με πρώην αποβιώσαντα Δημοτικό Σύμβουλο ήταν για να λάβουν χρήματα προκειμένου να επιλέξουν συγκεκριμένη εταιρεία Γερμανικών συμφερόντων για την δημιουργία της μονάδας επεξεργασίας των λυμάτων κατά την 1η φάση του έργου.

Ισχυρίστηκε ότι το συγκεκριμένο ταξίδι έγινε για σκοπούς αναψυχής.

Ο Φειδίας Σαρίκας δεν αρνήθηκε ότι παρέστη στο Χριστουγενιάτικο Τραπέζι στο οποίο υπάρχουν μαρτυρίες ότι έκλεισε η συμφωνία για τις συγκεκριμένες μίζες, αλλά όπως είπε στο Δικαστήριο ο ίδιος είχε απομακρυνθεί από το τραπέζι για να απαντήσει σε κάποια τηλεφωνήματα και δεν αντελήφθη να έγινε κάποια τέτοια συζήτηση.

Επίσης παρουσίασε τα στοιχεία της κίνησης των τραπεζικών του λογαριασμών σε μια προσπάθεια να αντικρούσει τις αναφορές της κατηγορούσας αρχής περί υπόπτων καταθέσεων.

Η αντεξέταση του Φειδία Σαρίκα από την κατηγορούσα αρχή ορίστηκε για τις 11 Οκτωβρίου.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ