17.000 συνταξιούχοι έχουν χάσει την μικρή επιταγή στήριξης που ελάμβαναν.

Κατά 300 εκατομμύρια ευρώ μειώθηκαν τα εισοδήματα των χαμηλοσυνταξιούχων δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης επισημαίνοντας ότι τόσο η Υπουργός Εργασίας όσο και το ΥΠΟΙΚ δεν έχουν προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια για να προστατεύσουν αυτή την ευάλωτη ομάδα πολιτών.

Ο κ. Σκαρπάρης δήλωσε ότι 17.000 συνταξιούχοι οι οποίοι για κάποιους λόγους δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν τις φόρμες πιστοποίησης των εισοδημάτων τους έχουν χάσει την μικρή επιταγή στήριξης που ελάμβαναν και τώρα είναι υποχρεωμένοι να ζουν με 352 ευρώ το μήνα ή για την περίπτωση της κοινωνικής σύνταξης με 336 ευρώ.

Παράλληλα δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΥΣΥ δεν αποδίδονται τα επιδόματα κατ’ οίκον φροντίδας ενώ είναι και πολλές οι περιπτώσεις που οι συνταξιούχοι καλούνται να πληρώνουν υψηλούς κοινοτικούς και δημοτικούς φόρους και να περιμένουν από το 2014 το κράτος να τους αποστείλει πίσω τα οφειλόμενα.

Η κατάσταση κατέληξε ο κ. Σκαρπάρης είναι εκρηκτική και ως ΕΚΥΣΥ θα ζητήσουμε την βοήθεια της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας ούτως ώστε να επιλυθούν τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι ενώ δεν αποκλείουμε και την λήψη δυναμικών μέτρων αντίδρασης.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ