Στην ιστορία πέρασε ο Κώστας Οικονόμου

Το ίδρυμα Ελεύθερης Ραδιοφωνίας Νίκος Νικολαίδης εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του μεγάλου καλλιτέχνη, εκπαιδευτικού και αγωνιστή της δημοκρατίας Κώστα Οικονόμου.

Ο Κώστας Οικονόμου εκτός από μεγάλος εικαστικός υπήρξε και μεγάλος δημοκράτης.

Στις 15 Ιουλίου του 1974 ο Κώστας Οικονόμου φάνηκε συνεπής στο ραντεβού του με την ιστορία αφού υπερασπίστηκε την δημοκρατία και την νομιμότητα ενάντια στο πραξικόπημα ως ένας από τους εκφωνητές του Ελεύθερου Ραδιοσταθμού της Κύπρου που στήθηκε στο εργαστήριο του Νίκου Νικολαίδη στην Πάφο .

Ο δημοκρατικός λαός της Κύπρου οφείλει πολλά στην αγωνιστική δράση του Κώστα Οικονόμου του οποίου η συμβολή στην διάσωση του πρόεδρου Μακαρίου υπήρξε πολύτιμη και καθοριστική.

Για τους νεότερους που δεν έζησαν τα τραγικά γεγονότα του πραξικοπήματος του 1974 η ιστορία θα γράφει πάντα ότι στις τραγικές και κρίσιμες εκείνες στιγμές της πατρίδας μας οι συντελεστές του Ραδιοσταθμού , ένας εκ των οποίων υπήρξε ο Κώστας Οικονόμου προσέφεραν μεγάλη Εθνική Υπηρεσία γιατί συνέβαλαν στην τόνωση του ηθικού του λαού, στην ανατροπή των πραξικοπηματικών σχεδίων , στην ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης διασώζοντας παράλληλα την αξιοπρέπεια του Κυπριακού ελληνισμού.

Για όσους έζησαν τα γεγονότα οι φωνές των εκφωνητών χαράχτηκαν, μαγνητοφωνήθηκαν ανεξίτηλα στην ψυχή κάθε δημοκράτη και καταξιώθηκαν στην συνείδηση τους .

΄΄ Οι πολίτες πρέπει να μάχονται για τους νόμους και την Δημοκρατία όπως μάχονται για τα τείχη της Πόλης τους΄΄

Αντιπροσωπεία του Ιδρύματος θα παραστει και θα καταθέση στεφάνι κατά την εξόδιο ακολουθία του Κώστα Οικονόμου .

Το Ράδιο Πάφος  αποχαιρετώντας τον Κώστα Οικονόμου συντάκτη και εκφωνητή του Ελεύθερου Ραδιοσταθμού της Κύπρου θα μεταδόσει  σε επανάληψη την τελευταία του συνέντευξη που παραχώρησε  το 2015 στην εκπομπή του Ράδιο Πάφος Πολιτιστικά μονοπάτια με τον Ανδρέα Κωνσταντινίδη .

Η εκπομπή θα μεταδοθει  την Τετάρτη  7 Σεπτεμβρίου και ώρα 16.00 ώρα της εξοδίου ακολουθίας  του Κώστα Οικονόμου .

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ