Ξανά για Μολδαβο

Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου το αίτημα των Αμερικανικών αρχών για έκδοση του 30χρονου Μολδαβόυ Αντρέι Τσιγκούλ προκειμένου να δικαστεί για υπόθεση ηλεκτρονικής άπατης για το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής.

Κατά την προηγούμενη δικάσιμο παρουσιάστηκε ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας ,ο αστυφύλακας Ζήνωνας Ζήνωνος εξεταστής της υπόθεσης, που υπηρετεί στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου.

Ο κ. Ζήνωνος αναφέρθηκε στα γεγονότα της υπόθεσης λέγοντας ενώπιον του δικαστηρίου πως ο 30χρονος συνελήφθη στις 28 Αυγούστου για παράνομη ηλεκτρονική μεταφορά χρηματικού ποσού πέραν των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων και για απάτες βάσει Διεθνούς Εντάλματος Σύλληψης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου Μολδαβού ανέφερε στο δικαστήριο πως ο 30χρονος που συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές δεν είναι το ίδιο πρόσωπο με αυτό που αναζητούν οι αμερικανικές αρχές και υπέβαλε περί τούτου σειρά ερωτημάτων στον εξεταστή της υπόθεσης Ζήνωνα Ζήνωνος.

Η υπόθεση συνεχίζεται σήμερα και αύριο ενώ από τις 28 Αυγούστου που έχει συληφθει ο 30χρονος Μολδαβός παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές φυλακές.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ