Να επιστραφούν τα λεφτά των Πεγειωτων

Εποικοδομητική και χρήσιμη χαρακτήρισε την συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο ο δήμαρχος Πεγειας Νεόφυτος Ακουρσιωτης για τα θέματα του δήμου Πεγειας.

Ο κ. Ακουρσιωτης δήλωσε ότι στην συνάντηση κυριάρχησε το θέμα της επιστροφής από το ΣΑΠΑ του μισού περίπου εκατομμυρίου ευρώ σε δημότες που είχαν πληρώσει τέλη πριν από την απόφαση για παγοποιηση της ένταξης της Πεγειας και της Τάλας για την επόμενη περίοδο.

Ο δήμαρχος Πεγειας ανέφερε ότι παρά τις σχετικές κυβερνητικές αποφάσεις που έχουν ληφθει το διοικητικό συμβούλιο του ΣΑΠΑ αρνείται να επιστρέψει τα χρήματα αυτά στους δημότες επικαλούμενο το κόστος της μελέτης που είχε γίνει προκειμένου να υποστηριχτεί το αίτημα για ένταξη στα όρια του δικτύου λυμάτων του ΣΑΠΑ των περιοχών της Πεγειας και της Ταλας.

Αυτές οι μελέτες που στοίχησαν κοντά στις 150 χιλιάδες ευρώ έγιναν σε μια περίοδο που τα πάντα ήταν ύποπτα και όχι με σωστή τεκμηρίωση ανέφερε, τονίζοντας πάντως ότι η Πεγεια δεν αρνείται να καταβάλει όσα τις αναλογούν αφού βέβαια αποδηχθει πέραν πάσης αμφιβολίας είπε ότι αυτό το ποσό που ζητείται να πληρωθεί , δόθηκε όντως για τις υπηρεσίες που αναφέρονται.

Ο Σωκράτης Χασικος κάλεσε το ΣΑΠΑ να ακολουθησει τις αποφάσεις της διυπουργικής επιτροπής και να επιστρέψει τα χρήματα στους δημότες της Πεγειας που είχαν σπεύσει να καταβάλουν τα τέλη πριν την απόφαση για την αναστολή της συμμετοχής στην περιοχή τους.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ