Νέα προγράμματα από ταμιευτήριο Πάφου

Ο πρόεδρος της επιτροπής του Συνεργατικού Ταμιευτήριου Πάφου Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι το Ταμιευτήριο της Πάφου που έχει συνενώσει 63 ΣΠΕ σε ολόκληρη την επαρχία Πάφου είναι το τέταρτο μεγαλύτερο ίδρυμα του Συνεργατισμού σε ολόκληρη την Κύπρο .

Το ίδρυμα ανέφερε συνεχίζει να υπηρετεί τους πελάτες του με σύγχρονα προγράμματα και υπηρεσίες τονίζοντας ότι έχουν δημιουργηθεί πολύ ελκυστικά προγράμματα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ευνοϊκούς τρόπους αποπληρωμής.

Το συνεργατικό ταμιευτήριο Πάφου επενδύει επίσης στην αγροτική οικονομία και έχει εκπονήσει ειδικά σχέδια για νέους αλλά και υφιστάμενους γεωργούς και κτηνοτρόφους.

Αυτό που έχει αλλάξει, είπε πάντως, είναι ο τρόπος χορήγησης των δανείων αφού ο υποψήφιος θα πρέπει πλέον να πείσει ότι έχει τον τρόπο αποπληρωμής του δάνειου και όχι μόνο τις εξασφαλίσεις για το δάνειο όπως γινόταν κατά κόρο τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Στέφανος Στεφάνου απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει λόγος αποχώρησης υπαλλήλων αλλά ίσως προκύπτει και ανάγκη ενίσχυσης κυρίως λόγο του τμήματος των αναδιαρθρώσεων των δανείων που έχει δημιουργηθεί και στεγάζεται στα πρώην κεντρικά γραφεία επί της πλατείας Κεννεντυ.

Ο πρόεδρος του Ταμιευτηρίου είπε ακόμη ότι δεν υπάρχει λόγος επαναφοράς της λέξης «Ελληνικό» στο όνομα του ταμιευτηρίου.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ