Οι δημότες φρουροι

Ο δημοτικός σύμβουλος Χρύσανθος Σαββίδης παρουσιάζεται πεπεισμένος ότι μόνο με την συμβολή των ιδίων των πολιτών θα μπορούσαν να μειωθούν οι υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών και κυρίως τα αδικήματα κατά περιουσίας.

Ο Χρύσανθος Σαββίδης δήλωσε στο ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ ότι τα τελευταία χρόνια η κατάσταση στον τομέα αυτό χειροτερεύει.

Η τοπική αρχή με κινήσεις ανέξοδες όπως είπε μπορεί να συμβάλει ούτος ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση υπενθυμίζοντας την πρόταση του που έχει υιοθετηθεί ομόφωνα από την ολομέλεια και η οποία διαλαμβάνει την δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου των δημοτών μέσω του οποίου τα νοικοκυριά και οι δημότες γενικότερα θα ενημερώνονται για εγκληματικές πράξεις, κλοπές και διαρρήξεις σε όλες τις περιοχές για να λαμβάνουν και οι ίδιοι μέτρα αυτοπροστασίας.

Πέραν της προστασίας των δικών τους περιουσιών θα μπορούν να δίνουν ταυτόχρονα και πολύτιμες για τις αρχές πληροφορίες για εξιχνίαση των υποθέσεων αυτών.

Ο Χρύσανθος Σαββίδης τόνισε ότι για να έχει επιτυχία το μέτρο θα πρέπει να συνδυαστεί και με το μέτρο του παρατηρητή της γειτονιάς που εφαρμόζεται και σε άλλους δήμους της επαρχίας Πάφου και θα πρέπει να εφαρμοστεί και στα δημοτικά όρια Πάφου.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ