Κατεδαφίζουν τα αποχωρητήρια των μουσουλμάνων

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στην κατεδάφιση των παράνομων αποχωρητηρίων που έχουν ανεγείρει στον χώρο στάθμευσης της ΣΠΕ Κάτω Πάφου οι Μουσουλμάνοι που έχουν μετατρέψει γειτονικό κτίσμα σε λεγόμενο τέμενος για την προσευχή της Παρασκευής.

Η ολομέλεια εξέτασε το θέμα εκ νέου και η απόφαση που έχει ληφθει είναι ότι στην περιοχη θα τοποθετηθούν χημικές τουαλέτες ενώ οι μόνιμες κατασκευές που έχουν ανεγερθεί και ο λάκκος που έχει ανοιχτεί στην ευαισθητη περιοχη με τα αρχαιολογικα ευρηματα θα απομακρυνθουν άμεσα.

Ο δημος Πάφου έλαβε υποψιν τις παραινεσεις του Υπουργειου Εσωτερικών αναφορικά με τις υπόλοιπες παρανομίες στο Τ/Κ κτιριο στην ίδια περιοχή και θα αναμένει την επίσκεψη του γενικού διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών κ.Ασιωτη ο οποιος θα επισκεφτεί επιτόπου την περιοχή στις 7 Νοεμβρίου.

Τον κ.Ασιωτη θα συνοδεύει και η διευθύντρια της υπηρεσίας διαχείρισης Τ/Κ περιουσιών κα. Λάμπρου προκειμένου να ληφθουν οριστικές αποφάσεις. Ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Χρυσανθου επέκρινε εκ νέου το Υπουργείο Εσωτερικών ότι κωλυσιεργεί και ότι έχει αναγάγει ένα απλό θέμα πολεοδομικών παρανομιών σε μείζον ζήτημα.

Είπε ακόμη ότι κατέχει πληροφορίες και στοιχεία ότι ορισμένοι Μουσουλμάνοι κατευθύνονται από ξένα κέντρα και ότι στόχος τους είναι η δημιουργία τετελεσμένων επι του εδάφους και η εγκαθίδρυση στην περιοχή μουσουλμανικού τζαμιού.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ