Ιερόσυλοι διέρρηξαν δύο εκκλησίες της Πάφου

Στο στόχαστρο ληστών ήταν η Αγία Μαρίνα Κελοκεδάρων και Αγίος Γεωργίος Πενταλιάς. Κλάπηκαν αντικείμενα αξίας 10.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας , καταγγέλθηκε από τον ιερέα της εκκλησίας ότι μεταξύ των ωρών 7μ.μ. χθες και 7π.μ. σήμερα, άγνωστοι διέρρηξαν την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας Κελοκεδάρων και απέσπασαν από αυτήν διάφορα ασημένια εκκλησιαστικά σκεύη, ανάμεσα στα οποία ασημένιο δισκοπότηρο, ένα ασημένιο σταυρό, το ασημένιο κάλυμμα του Ευαγγελίου, 5 ασημένια καντήλια , ένα ασημένιο δισκάριο , 2 ασημένια εξαπτέρυγα και άλλα ασημένια αντικείμενα συνολικής αξίας 6.000 ευρώ περίπου. Μέλη του αστυνομικού σταθμού Παναγιάς μετέβησαν στη σκηνή όπου διαπίστωσαν ότι οι δράστες πέτυχαν είσοδο και έξοδο παραβιάζοντας την βορειοανατολική είσοδο της εκκλησίας.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Παναγιάς διερευνά την υπόθεση. Εξάλλου σε μια δεύτερη περίπτωση καταγγέλθηκε από τον επίτροπο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στην Πενταλιά ότι άγνωστοι στο διάστημα από τις 17:00 της 6ης Οκτωβρίου με 12:30 σήμερα το μεσημέρι, εισήλθαν στην εκκλησία και απέσπασαν απ’ αυτή δύο ασημένια εξαπτέρυγα , 2 ασημένιους σταυρούς, ένα ασημένιο κάλυμμα ευαγγελίου , μία σόμπα γκαζιού και ένα κύλινδρο όλα συνολικής αξίας 4.000 ευρώ .

Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στην σκηνή και ύστερα από επιτόπιες εξετάσεις διαπίστωσαν ότι οι δράστες πέτυχαν είσοδο έξοδο παραβιάζοντας πλαϊνή πόρτα στο πίσω μέρος της εκκλησίας.