Κόντρα για πράσινα σημεία

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις των περιοίκων της περιοχής που έχει επιλεγεί για την δημιουργία του πράσινου σημείου εντος των δημοτικών ορίων Πάφου, ανάμεσα στον Μουταλο και στην τουριστική περιοχή Τάφοι των Βασιλέων.

Ο Ανδρέας Καζαντζης εκ μέρους των επηρεαζόμενων κατοίκων δήλωσε ότι αν δεν αλλάξει η απόφαση θα υπάρξουν πολύ δυναμικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Ο κ.Καζαντζης εξήγησε ότι οι κάτοικοι της περιοχής δεν διαμαρτύρονται επειδή έχει επιλεγεί η περιοχή τους αλλά επειδή το συγκεκριμένο σημείο δεν προσφέρεται για πολλούς και διάφορους λογούς, κυρίως περιβαλλοντικούς.

Οι κάτοικοι της περιοχής προτείνουν επίσης την δημιουργία του πράσινου σημείου στην συνοικία του Μουταλου σε άλλη τοποθεσία, προς την Χλωρακα όπου ο επηρεασμός όπως είπε θα είναι πολύ λιγότερος.

Ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας δήλωσε από την πλευρά του ότι το έργο θα συνεχιστεί και δεν υπάρχει περιθώριο οποιασδήποτε αλλαγής.

Δεν μπορώ να δώσω ψεύτικες ελπίδες στους κατοίκους, ανέφερε ο δήμαρχος Πάφου, τονίζοντας ότι η επιλογή του χώρου έγινε από λειτουργούς του Υπουργείου Εσωτερικών και έγινε στην βάση συγκεκριμένων κριτηρίων.

Επανέλαβε επίσης ότι στον χώρο δεν θα δημιουργείται καμία οχληρια αφού θα επιτηρείται καθολο το 24ωρο, θέση την οποία αμφισβητούν οι κάτοικοι που κάνουν λόγο για την δημιουργία ενός ακόμη σκυβαλοτοπου σε κατοικημένη περιοχή.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ