Ζητούν αύξηση δρομολογίων των λεωφορείων στην ύπαιθρο στην Πάφο.

Αύξηση των δρομολογίων από την Πάφο στην ύπαιθρο ζητά ο πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου Κυριάκος Δρουσιώτης, καθώς και αντικατάσταση στεγάστρων στις στάσεις λεωφορείων.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε πως οι δημόσιες συγκοινωνίες αστικών και υπεραστικών δρομολογίων έχουν να αντιμετωπίσουν χρόνια προβλήματα και η ΕΤΑΠ έχει καλέσει τους αρμόδιους φορείς να δώσουν λύσεις.

Αναφέρθηκε στην εξυπηρέτηση των επιβατών από το αεροδρόμιο Πάφου προς το διαμέρισμα της Πόλης Χρυσοχούς εκτιμώντας πως τα τέσσερα δρομολόγια που ήδη εκτελούνται δεν είναι αρκετά λόγω και των αυξημένων πτήσεων που εκτελούνται φέτος από και προς τον αερολιμένα Πάφου.

Επιπρόσθετα ο κ. Δρουσιώτης αναφέρθηκε και στο θέμα της εξυπηρέτησης και της πρόσβασης των επισκεπτών προς την ύπαιθρο, σημειώνοντας πως ήδη η ΕΤΑΠ ζήτησε την έναρξη δρομολογίων που να εξυπηρετούν και τους επισκέπτες της Πάφου που επιθυμούν να μεταβούν σε χωριά της υπαίθρου στις 10:00 το πρωί και να επιστρέψουν στις 16:00.

Ακόμη αναφέρθηκε στα δρομολόγια προς την περιοχή του Κόλπου των Κοραλλίων, λέγοντας ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι επιβάτες αναγκάζονται να κάνουν χρήση δύο λεωφορείων και δύο εισιτηρίων.

Όσον αφορά το θέμα των στεγάστρων στις στάσεις ο κ. Δρουσιώτης είπε πως σε αρκετές περιπτώσεις είναι ακατάλληλα, ιδιαίτερα για τις υψηλές θερμοκρασίες της Κύπρου.

«Πρέπει να γίνουν στέγαστρα στην Πάφο, σε μια πόλη που είναι κατεξοχήν τουριστική και δαπανά αρκετά χρήματα για την προσέλκυση τουρισμού» είπε, ενώ ανέφερε ότι δεν υπάρχει σήμερα η δυνατότητα εξασφάλισης ηλεκτρονικών εισιτηρίων μέσω διαδικτύου για τις συγκοινωνίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ