Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου – 13 Φεβρουαρίου 2023.

Η 13η Φεβρουαρίου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου, μετά από απόφαση της UNESCO το 2011.

Η καθιέρωση της 13ης Φεβρουαρίου συμπίπτει με την ημέρα που λειτούργησε για πρώτη φορά το ραδιόφωνο του ΟΗΕ (13/2/1946).

Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου είναι η αναβάθμιση της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των ραδιοφωνικών οργανισμών, η προώθηση της πρόσβασης στην πληροφόρηση και η προάσπιση της ελευθερίας της έκφρασης.

Με την ευκαιρία της σημαντικής αυτής ημέρας η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου υπενθυμίζει τον καθοριστικό ρόλο που το ραδιόφωνο, ως μέσο μαζικής επικοινωνίας, επιτελεί προωθώντας την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του κοινού.

Η Αρχή παροτρύνει τους ραδιοφωνικούς οργανισμούς που λειτουργούν στην Κυπριακή Δημοκρατία να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και επαγγελματισμό το αξιόλογο έργο τους.

Στόχος είναι η προαγωγή πανανθρώπινων αξιών και θεμελιωδών αρχών της δημοσιογραφίας όπως η ελευθερία του λόγου, ο σεβασμός των ευαισθησιών και των ιδιαιτεροτήτων όλων των πολιτών και των κοινωνικών ομάδων, η έγκυρη, έγκαιρη και πολυφωνική πληροφόρηση, η προσφορά υψηλής ποιότητας ψυχαγωγίας και προγραμμάτων.