Κατέθεσαν αστυνομικοί και καρδιοχειρούργος για την υπόθεση απόπειρας φόνου στην Πάφο.

Με την κατάθεση του μάρτυρα κατηγορίας αστυνομικού Μιχάλη Φυλακτού της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Αστυνομίας συνεχίστηκε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο υπόθεση απόπειρας φόνου η οποία φέρεται να διαπράχθηκε τον Μάιο 2020.

Στην ακροαματική διαδικασία ο αστυνομικός Μιχάλης Φυλακτού της Υπηρεσίας Εγκληματικών Ερευνών του Αρχηγείου Αστυνομίας, αναφέρθηκε στα δαχτυλικά αποτυπώματα που έλαβε από τη σκηνή, στο διαμέρισμα δηλαδή που έγινε το επεισόδιο, στην ταυτοποίηση αίματος, και σε άλλα τεκμήρια τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Ο μάρτυρας αντεξετάστηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης του κατηγορούμενου δικηγόρων Γιάννη Παπαζαχαρία, Χριστίνα Παπαζαχαρία και Χριστίνα Λισκαβίδου.

Ο δικηγόρος Γ . Παπαζαχαρία στην αντεξέταση του ρώτησε τον μάρτυρα κατηγορίας για το που εντόπισε τα διάφορα τεκμήρια αλλά και στο σίδερο που υπάρχει ο ισχυρισμός ότι το θύμα κτύπησε τον κατηγορούμενο.

Ακολούθησε η κατάθεση του αστυνομικού, μέλους του ΤΑΕ Πάφου Γιαννάκη Μανούρη ο οποίος ανέφερε στο Δικαστήριο για τις καταθέσεις που είχε πάρει, ως υπεύθυνος που ήταν για την έρευνα στο διαμέρισμα.

Επίσης κατάθεσε ο καρδιοχειρούργος από τη Λευκωσία Αθανάσιος Αθανασίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην επέμβαση που έκανε στον παραπονούμενο ηλικίας 34 ετών.

Όπως ανέφερε ο γιατρός ο παραπονούμενος υπεβλήθη σε παρακέντιση στο ΓΝ Λευκωσίας για να αποσυμφορηθεί το πνευμονοκάρδιο που παρουσίασε ο τραυματίας.

Ο κ. Αθανασίου είπε στο Δικαστήριο, ότι η κατάσταση του παραπονούμενου δυνητικά μπορούσε να ήταν θανατηφόρα.

Στην αντεξέταση του ο συνήγορος υπεράσπισης Δικηγόρος Γιαννάκης Παπαζαχαρία ανέφερε πως θα έπρεπε να κλητευθεί ιατροδικαστής στην σκηνή αφού ένας καρδιοχειρούργος δεν μπορεί να εξετάσει το βάθος του τραυματισμού στην πορεία.

Στην συνέχεια κατέθεσε στο Δικαστήριο το μέλος του ΤΑΕ Πάφου Μάριος Μπαρρής ο οποίος κατέθεσε ως τεκμήριο στο Δικαστήριο, την κατάθεση ενός αυτόπτη μάρτυρα.

Η υπόθεση ορίστηκε από το Κακουργιοδικείο Πάφου για την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου με τη συνέχιση της κατάθεσης νέων μαρτύρων κατηγορίας.

Υπενθυμίζεται πως ο παραπονούμενος ηλικίας 34 ετών, ισχυρίστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι ο κατηγορούμενος τον κτύπησε με μαχαίρι στο διαμέρισμα του κατηγορούμενου.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος, ηλικίας 31 ετών, προβάλλει την υπεράσπιση της αυτοάμυνας ότι δηλαδή, ο παραπονούμενος τού επιτέθηκε με σωλήνα της ηλεκτρικής σκούπας και αυτός τυχαία βρήκε μπροστά του, πάνω στο τραπέζι, ένα μαχαίρι και τον τραυμάτισε.

Σημειώνεται πως ο 31χρονος απήντησε μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και παραμένει υπό κράτηση, μετά από αίτημα του εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής Δικηγόρου της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου ενώ ένσταση δεν έφεραν οι συνήγοροι υπεράσπισης του.

Πηγή: ΚΥΠΕ