Νεα μέτρα μελετά η κυβέρνηση για Covid 19.

Στιγμές του περασμένου Μαρτίου ξαναζεί η Κύπρος, αφού η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει μέτρα προκειμένου να αναχαιτίσει μια νέα έξαρση της επιδημίας του κορωνοϊού στο νησί.

Χθες, καταγράφηκαν 10 νέα κρούσματα κορωνοϊού, από τα οποία μάλιστα τα 6, προέκυψαν από 280 μόνο δείγματα που λήφθηκαν μέσω των τυχαίων δειγματοληψιών που διενεργούνται στη Λεμεσό.

Το γεγονός, αναπόφευκτα έθεσε σε συναγερμό τις αρμόδιες Αρχές οι οποίες παρακολουθούν πλέον με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις καθώς παράλληλα με την αύξηση των κρουσμάτων επιστρέψαμε και στις εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία και ταυτόχρονα την τελευταία εβδομάδα ο δείκτης μεταδοτικότητας του ιού αυξήθηκε σημαντικά και ενώ για τρεις περίπου μήνες βρισκόταν σε χαμηλά επίπεδα, τώρα ξεπέρασε το 1:1 και κυμαίνεται πλέον στο 1,2 -1,3.

Δηλαδή, κάθε άτομο θετικό στον ιό, μεταδίδει τον κορωνοϊό σε περισσότερα από ένα άτομα.

Οι επιστήμονες μεταβαίνουν σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ενημερώσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα νέα δεδομένα και είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο από τώρα και στο εξής η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, όπως υπεραγορές, εμπορικά κέντρα και γραφεία να είναι υποχρεωτική για όλους.

«Η κατάσταση μάς ανησυχεί.

Ο εφησυχασμός έφερε αύξηση των κρουσμάτων», ήταν η δήλωση του υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου ύστερα από την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποίησε με μέλη της επιστημονικής επιτροπής.

Ενημέρωσε μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν και «κάποια επιπρόσθετα μέτρα», χωρίς ωστόσο να τα αποκαλύψει.