Pregame της 25ης αγωνιστικής

Προτελευταία αγωνιστική για την πρώτη φάση του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε τρία μέτωπα.

Μεγάλες μάχες τόσο στο πάνω και το κάτω διάζωμα όσο και στο μέσο του βαθμολογικού πίνακα για την 6η θέση.

ΑΠΟΕΛ - ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ

Η πρωτοπόρος ομάδα του ΑΠΟΕΛ υποδέχεται το Σάββατο στις 18:00 την ουραγό Αγία Νάπα. Το ΑΠΟΕΛ προερχόμενο από 7 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα με τελευταία την σπουδαία εκτός έδρας απέναντι στην Ανόρθωση, θα επιδιώξει φυσικά την νίκη η οποία θα το διατηρήσει και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Παράλληλα θα του δώσει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί πιθανές απώλειες που μπορεί να έχει η ΑΕΚ στον ντέρπι της αγωνιστικής με τον Απόλλωνα. Από το ΑΠΟΕΛ που ενδέχεται να παρουσιαστεί με πολλές αλλαγές θα απουσιάσουν λόγο καρτών οι Μοράις και Ντε Βινσέντι ενω ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Φερνάντο Καβενάγκι είναι εκτός λόγο τραυματισμού. Η Αγία Νάπα από την άλλη είναι η μοναδική αδιάφορη βαθμολογικά ομάδα τπυ πρωταθλήματος και ενδέχεται για άλλη μια φορά να παραταχθεί με πολλούς νεαρούς. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου το ΑΠΟΕΛ κέρδισε με 0-1 ενώ στις 7 φορές που συναντήθηκαν στο παρελθόν οι δύο ομάδες η ομάδα της Λευκωσίας έφυγε 5 φορές νικήτρια, με 2 παιχνίδια να τελειώνουν ισόπαλα.

ΑΕΚ - ΑΠΌΛΛΩΝ

Σημαντικό παιχνίδι που θα ξεκαθαρίσει κατά πόσον ο Απόλλωνας θα μπορέσει να μπει σφήνα στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος αφού σε περίπτωση που δεν κερδίσει θα δει την διαφορά του από την πρώτη θέση να ανοίγει στους 9-10 βαθμούς. Η ΑΕΚ που βρίσκεται στο -1 από την κορυφή θα επιδιώξει φυσικά να κερδίσει διατηρώντας έτσι στην χειρότερη των περιπτώσεων την διαφορά τπου την χωρίζει από το πρωτοπόρο στην βαθμολογία ΑΠΟΕΛ. Από τον Απόλλωνα που προέρχεται από 7 σερί νίκες, 4 σε πρωτάθλημα και 3 σε κύπελλο θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Βασιλείου. Οι δύο ομάδες είχαν μείνει ισόπαλες χωρίς τέρματα στον αγώνα του πρώτου γύρου ενώ τις τελευταίες 10 φορές που έχουν συναντηθεί κατάφεραν να κερδίσουν από 4, με 2 παιχνίδια να μένουν στην ισοπαλία.

ΑΡΗΣ - ΑΝΟΡΘΩΣΗ

Παιχνίδι ανάμεσα σε δυο ομάδες που τα πήγαν περίφημα στο πρώτο μισό της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος, χωρίς όμως να έχουν ανάλογη συνέχεια στο δεύτερο μισό. Από τα τελευταία τους πέντε παιχνίδια κατάφεραν να κερδίσουν μόλις 1, τον Εθνικό Άχνας με 2-0 ο Άρης στο Τσίρειο και την Πάφο η Ανόρθωση με 5-1 στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Η Ανόρθωση που έχει βγει πλέον εκτός τριάδας θέλει την νίκη που θα της ανεβάσει την ψυχολογία εν όψει της πολύ δύσκολης συνέχειας. Είχε φύγει νικήτρια με 2-1 στον αγώνα του πρώτου γύρου ενώ μετρά 6 νίκες στις τελευταίες 10 μεταξύ τους αναμετρήσεις, με τον Άρη να έχει 2 και ακόμα 2 παιχνίδια να μένουν στην ισοπαλία.

ΕΝΠ - ΟΜΟΝΟΙΑ

Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας για την ΕΝΠ είναι το παιχνίδι που θα δώσει το Σάββατο στις 16:00 με αντίπαλο την Ομόνοια. Η ομάδα της Ένωσης καίγεται για τους βαθμούς αφού μπορεί να διαβαθμιστεί και μαθηματικά αυτήν την αγωνιστική σε περίπτωση που χάσει, κερδίσει η Πάφος Fc και έχει βαθμολογικό όφελος ο Εθνικός Άχνας. Με έστω 1 βαθμό θα διατηρήσει τις ελπίδες της μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Η Ομόνοια από την μεριά της βρίσκεται σε περίοδο καλής φόρμας με εξαίρεση το παιχνίδι με την Πάφο και το ντέρπι με το ΑΠΟΕΛ και θέλει την νίκη για να μειώσει την διαφορά της από την τριάδα αφού υπάρχει και το παιχνίδι ΑΕΚ - Απόλλωνας. Στο ισόπαλο 2-2 έμειναν οι δύο ομάδες για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος ενω στα 10 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια η Ομόνοια μετρά 6 νίκες έναντι καμίας του Παραλιμνίου, με 4 παιχνίδια να μένουν στην ισοπαλία.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ - ΔΟΞΑ

Το παιχνίδι που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό ποιός θα πάρει την τελευταία θέση στην πρώτη 6αδα. Η Νέα Σαλαμίνα που δεν είχε ανάλογη με τον πρώτο γύρο πορεία έφτασε στην προτελευταία αγωνιστική να κινδυνεύει να χάσει την 6η θέση,θέση την οποία κερδίζει η Δόξα αν καταφέρει να κερδίσει το παιχνίδι της Κυριακής. Η Νέα Σαλαμίνα ήταν η νικήτρια στον πρώτο γύρο με 2-1. Από τα 10 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια η ομάδα της Αμμοχώστου έχει κερδίσει τα 5, έναντι 4 της Δόξας, ενώ 1 μόλις παιχνίδι έμεινε στην ισοπαλία.

ΑΕΛ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ

Κρυφοκοιτάζει την 6η θέση η ομάδα της Λεμεσού η οποία θέλει να κερδίσει για 3η συνεχόμενη αγωνιστική στο πρωτάθλημα και να διατηρήσει τις δικές της ελπίδες για να μπει στο πρώτο γκρουπ μέχρι και την τελευταία στροφή του πρωταθλήματος. Ο Εθνικός Άχνας που βρίσκεται σε επικίνδυνα δύσκολη θέση χρειάζεται επίσης την νίκη για να αποφύγει τις περιπέτειες για τον απευθείας υποβιβασμό. Ισόπαλο χωρίς τέρματα το παιχνίδι του πρώτου γύρου. Η ομάδα της Λεμεσού μετρά 4 νίκες στα τελευταία 10 παιχνίδια απέναντι στον Εθνικό έναντι 2 νικηφόρων αποτελεσμάτων για την ομάδα της Άχνας, ενώ 4 παιχνίδια έμειναν στην ισοπαλία.

ΠΑΦΟΣ FC - ΕΡΜΗΣ

Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας αγώνας και για τις δύο ομάδες αυτός που θα γίνει το Σάββατο στις 16:00 στο Παφιακό. Η ομάδα της Πάφου που με νίκη πιάνει τον Εθνικό θέλει να μπει στην δεύτερη φάση του πρωταθλήματος χωρίς να υστερεί βαθμολογικά ενώ ο Ερμής από την άλλη έχει την ευκαιρία κερδίζοντας να ανοίξει την μεταξύ τους διαφορά στους 6 βαθμούς. Στο μοναδικό παιχνίδι όσον αφορά την προϊστορία, αυτό δηλαδή του πρώτου γύρου, ο Ερμής ήταν ο νικητής με 2-1.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ