Εκκλησία: Προαναγγέλλει συμμετοχή στη μετοχοποίηση ημικρατικών
- Published Date
Το Κυπριακό, το μέγα θέμα της οικονομίας που είναι οι αποκρατικοποιήσεις αλλά και τις κατηγορίες που διατύπωσε εις βάρος του ο τέως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας σχολίασε στην «Α» ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.
Επίκεντρο των δηλώσεών του οι αποκρατικοποιήσεις για τις οποίες ανησυχεί, αφού σε αυτές εργάζονται χιλιάδες πολίτες. Έκανε επίσης και ένα σύντομο σχόλιο για την αλλαγή ηγεσίας στο Δημοκρατικό Κόμμα με την εκλογή στην προεδρία του Νικόλα Παπαδόπουλου.
ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
Κληθείς πρώτα να σχολιάσει το πλάνο αποκρατικοποιήσεων των ημικρατικών οργανισμών, έδωσε ουσιαστικά στήριξη στην κυβέρνηση λέγοντας ότι οι ημικρατικοί έφτασαν στο απροχώρητο σε ό,τι αφορά τον αριθμό εργαζομένων, ενώ την ίδια ώρα αρκετοί εύρισκαν τον τρόπο να κλέβουν από αυτούς τους Οργανισμούς κατά την έκφραση του.
Όπως είπε κατά λέξη «θέλω μια κυβέρνηση που να έχει συμμετοχή στους ημικρατικούς οργανισμούς και να μην επιτρέπει να γίνονται ατασθαλίες. Εάν το κράτος δεν μπορεί να γίνει πιο αυστηρό ας ιδιωτικοποιηθούν να τελειώνει αυτή η ιστορία. Ωστόσο, εμείς θέλουμε το κράτος να είναι εκεί και να έχει λόγο στο τι γίνεται».
Ο Μακαριότατος ερωτήθηκε εάν έχει πρόθεση να συμμετέχει σε ημικρατικούς οργανισμούς στους οποίους θα γίνει μετοχοποίηση. Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο, η Εκκλησία όχι απλώς δεν αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο αλλά το βλέπει και πολύ θετικά. «Εάν εμείς μετέχουμε θα είμαστε παράγοντας ανασταλτικός στο να συμβούν πράγματα που θα έχουν να κάνουν με αρνητικά στα συμφέροντα των εργαζομένων αλλά και στα εθνικά συμφέροντα»
