Πάφος : Μετρα για απομακρυνση παράνομων κατασκευών.
- Published Date
Συνάντηση για αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος και περιορισμό της οπτικής ρύπανσης πραγματοποιήθηκε στην Πάφο στα πλαίσια των προσπαθειών της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου και των φορέων που την απαρτίζουν.
Αποφασίστηκε όπως ενταθούν άμεσα τα πρακτικά μέτρα για την απομάκρυνση των παράνομων και πρόχειρων κατασκευών καθώς και των μη αδειούχων διαφημιστικών πινακίδων που είναι τοποθετημένες κατά μήκος του οδικού δικτύου της επαρχίας.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου, παρόντες ήταν η Έπαρχος Πάφου και άλλοι υπηρεσιακοί της Επαρχιακής Διοίκησης.
Εκ μέρους της ΕΤΑΠ παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της, Γιώργος Μάης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Πάφου Μιχάλης Νικάνδρου καθώς και εκπρόσωπος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το δομημένο περιβάλλον και την οπτική ρύπανση που προκαλείται από την αυθαίρετη τοποθέτηση παντός είδους διαφημιστικών πινακίδων και αυθαίρετων υποστατικών που υπάρχουν κυρίως κατά μήκος των δρόμων σε αρκετές κοινότητες της επαρχίας Πάφου.
Με το πέρας της συνάντησης αποφασίστηκε όπως η Επαρχιακή Διοίκηση περιλαμβανομένου του Κλάδου Διαχείρισης Τ/Κ Περιουσιών και σε συνεργασία με τα Κοινοτικά Συμβούλια, εντείνει άμεσα τα πρακτικά μέτρα για την απομάκρυνση των παράνομων και πρόχειρων κατασκευών καθώς και των μη αδειούχων διαφημιστικών πινακίδων που είναι τοποθετημένες κατά μήκος του οδικού δικτύου της επαρχίας.
Προτεραιότητα αποφασίστηκε, όπως δοθεί στον ευπρεπισμό των τουριστικών περιοχών της επαρχίας Πάφου αλλά και της περιοχής αεροδρομίου Πάφου και των παρακείμενων κοινοτήτων.
