Η Τουρκία μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την Κύπρο.

Η Τουρκία μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την Κύπρο μέσω των κατεχομένων δήλωσε ο Δρ. Σταύρος Μαλάς.

Ο κ. Μαλάς είπε ότι η διαφαινόμενη νίκη του Ταγίπ Ερτογάν δεν θα διαφοροποιήσει την υφιστάμενη κατάσταση ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το πόσο σύντομα θα επαναρχίσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό.

Αποτελεί ψευδαίσθηση είπε ο κ. Μαλάς ότι το υφιστάμενο στάτους στην περιοχή μας παρέχει ασφάλεια αφού το 37% μιας πολύ μικρής χώρας βρίσκεται υπό κατοχή και ανά πάσα στιγμή η Τουρκία η οποία είναι γνωστή για τον αποσταθεροποιητικό της ρόλο στην περιοχή μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις που θα καταστρέψουν εν ριπή οφθαλμού το οικοδόμημα της οικονομίας.

Ο κ. Μαλάς επεσήμανε ταυτόχρονα ότι οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής δημοκρατίας δεν θα μπορέσουν να υλοποιηθούν όταν θα φθάσει το στάδιο της αξιοποίησης με άλυτο το Κυπριακό.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ