Νέες αυξήσεις στα καύσιμα.
- Published Date
Προ των πυλών βρίσκονται οι νέες αυξήσεις στα καύσιμα αφού το 2019 ενδεχομένως να υπάρξουν αυξήσεις 2-6 σέντ ανά λίτρο.
Όπως εξήγησε ο πρόεδρος των πρατηριούχων Στέφανος Στεφάνου επικαλούμενος τον αρμόδιο υπουργό η Κύπρος πρέπει να ικανοποιήσει την υποχρέωση της όπως αγοράζει και προσθέτει στα καύσιμα της βιοκαύσιμα ούτως ώστε να καλύπτει το 10% της ενέργειας στις μεταφορές από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Μέχρι στιγμής η χώρα μας καλύπτει μόλις το 2,5% των της ενέργειας στις μεταφορές και πρέπει να φτάσει το 10% μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2020.
Το επικρατέστερο σενάριο είναι να αυξηθεί η τιμή της βενζίνης κατά 2-3 σεντ και η τιμή του πετρελαίου κίνησης από 5 μέχρι 6 σεντ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδέσμου πρατηριούχων Στέφανο Στεφάνου όταν υπάρχουν αυξήσεις οι καταναλωτές δεν πρέπει να τα βάζουν με τον τελευταίο τροχό της άμαξας που είναι οι πρατηριουχοι όπως ανεφερε.
«Είναι μια φορολογία για την οποία δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Δεν είναι ούτε προς το δικό μας συμφέρον οι αυξήσεις αλλά πρέπει να τις υποστούμε».
ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ
